COP29: Ce prevede acordul lăudat de unii, criticat de alții, încheiat la Baku
La capătul unor dezbateri...
"În viitor, sprijinul fiscal şi monetar va rămâne crucial şi nu trebuie retras prematur. Ne vom asigura că nu există o înăsprire nemotivată a condiţiilor de finanţare. O majorare prea abruptă a dobânzilor reale, pe fondul îmbunătăţirii perspectivelor economiei mondiale, ar putea pune în pericol revenirea economiei. De acea, monitorizăm cu atenţie evoluţiile de pe pieţele financiare", a declarat Isabel Schnabel într-un interviu pentru agenţia de presă LETA din Letonia.
Năsui: Principiul "primul venit, primul servit" a fost eliminat din schema de ajutor pentru HoReCa
Schnabel a mai spus că vede "semnale încurajatoare" de revenire, în condiţiile în care vaccinarea face progrese iar economia mondială îşi revine mai rapid decât anticipa BCE. Chiar dacă cifrele privind evoluţia Produsului Intern Brut în primul trimestru al acestui an este posibil să fie mai mici decât se preconiza, din cauza prelungirii carantinei, pe ansamblul acestui an creşterea economică în zona euro va fi una "comparabilă" cu estimarea din decembrie e BCE, privind un avans de 3,9%, a apreciat Isabel Schnabel.
Declaraţiile lui Isabel Schnabel vin la câteva zile după ce preşedintele BCE, Christine Lagarde a spus că oficialii "urmăresc cu atenţie" evoluţia randamentelor nominale la obligaţiuni.
După ce au injectat mii de miliarde de dolari pe pieţele globale pentru a combate criza coronavirusului, oficialii băncilor centrale din marile economii caută acum modalităţi de a împiedica o creştere mult prea rapidă a randamentelor care ar putea afecta economiile lor.
Banca Centrală din Coreea de Sud a avertizat că va interveni pe piaţă dacă costul împrumuturilor va exploda. Banca Centrală a Australiei a fost obligată să reia achiziţiile de obligaţiuni pentru a putea menţine randamentele în intervalul pe care îl vizează iar Banca Centrală din Noua Zeelandă a promis o perioadă prelungită de stimulente, chiar dacă perspectivele economice s-au îmbunătăţit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
La capătul unor dezbateri...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Suedia este pregătită să...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...