OIE: Peste porcină se apropie de Germania

Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Polonia a identificat în ultima lună 55 de focare de pestă porcină africană la mistreţi sălbatici în apropiere de graniţa cu Germania
Polonia a identificat în ultima lună 55 de focare de pestă porcină africană la mistreţi sălbatici în apropiere de graniţa cu Germania
Polonia a identificat în ultima lună 55 de focare de pestă porcină africană la mistreţi sălbatici în apropiere de graniţa cu Germania, a anunţat joi Organizaţia mondială pentru sănătate animală (OIE), un semn că virusul se apropie de unul din cei mai mari exportatori de carne de porc din Uniunea Europeană, transmite Reuters.

Un raport publicat pe pagina de Internet a OIE arată că virusul pestei porcine africane, care a devastat efectivele de porci în China, cel mai mare producător mondial de carne de porc, a fost identificată într-un sat amplasat la mai puţin de 30 kilometri de Germania.

Pesta porcină africană este o boală virală a porcinelor domestice şi sălbatice, cu evoluţie rapidă şi mortalitate de până la 100% pentru porcii care se îmbolnăvesc. Pesta porcină africană nu afectează omul, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, singurele specii afectate fiind porcii domestici şi mistreţii.

România este despăgubită de Comisia Europeană pentru pesta porcină

La începutul lunii decembrie, guvernul german a anunţat că şi-a accelerat măsurile de prevenire a răspândirii virusului pestei porcine africane după descoperirea unui focar în Polonia, aproape de graniţa cu Germania.

Potrivit OIE, majoritatea focarelor de pestă porcină raportate de Ministerul Agriculturii din Polonia au fost descoperite în perioada 4-23 decembrie în satele din provinciile Lubuskie şi Wielkopolskie, la o distanţă cuprinsă între 75 şi 100 de kilometri de graniţa cu Germania.

O eventuală descoperire a virusului pestei porcine africane în Germania ar afecta o industrie importantă în ţara renumită pentru cârnaţii săi. Chiar dacă este un jucător relativ mic comparativ cu China şi SUA, Germania este un actor important în comerţul global cu carne de porc, fiind responsabilă pentru 15% din exporturile mondiale în 2017.

În încercarea de a opri porcii sălbatici din Polonia să intre în Germania şi să răspândească virsul pestei porcine, autorităţile din landurile germane de la frontiera cu Polonia au construit garduri. Ministerul Agriculturii din landul Brandenburg a anunţat încă din luna decembrie că au fost construite o serie de garduri cu o înălţime de 90 de centimetri şi, în plus, au fost relaxate şi restricţiile cu privire la vânatul mistreţilor. De asemenea, autorităţile din landul Saxonia au anunţat săptămâna aceasta că sunt în plin proces de a construi un gard electrificat cu o lungime de 4,5 kilometri de-a lungul unui sector considerat cu grad mare de risc din apropiere de graniţa cu Polonia.

Ţările care descoperă boli animale periculoase precum pesta porcină africană sau gripa aviară înalt patogenă trebuie să avertizeze imediat Organizaţia mondială pentru sănătate animală (OIE) şi să trimită regulat rapoarte de evoluţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bani
Friedrich Merz / FOTO: Wikipedia

Germania: Conservatorii în frunte. AfD, scor istoric

Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...

Muncitori montează panouri solare pe acoperișul unei case / Freepik
Sebastian Burduja / FOTO: Gov.ro
Germania / FOTO: Unsplash
Meta
Consultând evoluția bursei / FOTO: Freepik
Santorini / FOTO: Freepik

La Santorini pământul s-a mai calmat. Ce spun specialiștii

Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică

Dispreț total
comertul online - FOTO: Freepik@narawit_sukkasemsakorn
Volodimir Zelenski Ursula von der Leyen / Foto: president.gov.ua

Cum vor europenii să-l ajute pe Zelenski în fața lui Trump

Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...

Volodimir Zelenski / Foto: Președinția Ucrainei
BMW electric
munca la gri - FOTO: Freepik@creativeart
Javier Milei
starlink - FOTO: Freepik@alicephoto

Țara care plătește abonamentul Starlink pentru Ucraina

Care este țara europeană care plătește abonamentul...

Bună dimineața! O zi liniștită! / FOTO: Unsplash

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...

Este o veste bună pentru cele doua banci
Ședință de Guvern / Foto: gov.ro
Warren Buffett supranumit și Oracolul din Omaha
Tanczos Barna / FOTO: gov.ro
Alegeri în Germania / FOTO: Freepik
Bani / Foto: Freepik
Taxe
reciclarea textilelor - FOTO: Freepik
Criptomonede / FOTO: Unsplash
Avion de luptă Rafale / FOTO: https://www.facebook.com/thalesgroup
Donald Trump / FOTO: Wikipedia

Air Force One: Donald Trump "nu este mulțumit" de Boeing

Termenele de livrare care ar putea determina...

Elon Musk

Trei scenarii pentru Elon Musk: Un exercițiu de imaginație

Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...


pixel