Studiul relevă cîă rapelurile de vaccin îmbunătățesc protecția cu până la 75% împotriva variantei omicron, care se răspândește rapid, conform datelor preliminare din Marea Britanie.
Un studiu timpuriu privind eficacitatea vaccinului a arătat că injecțiile de la AstraZeneca și parteneriatul Pfizer / BioNTech au oferit o protecție mult mai scăzută împotriva infecției simptomatice cu omicron, în comparație cu tulpina delta, după două doze. Un rapel a ridicat protecția la 70% până la 75% în primele zile după injecție.
Oficialii din domeniul sănătății din Marea Britanie se așteaptă ca omicron să devină varianta dominantă până la mijlocul lunii decembrie. Noile dovezi arată că tulpina se dezvoltă mult mai rapid decât delta în Anglia, iar cazurile de Covid cauzate de omicron se așteptată să reprezinte aproximativ jumătate din infecții până la mijlocul lunii, au declarat aceștia.
Eficacitatea împotriva formei severe este încă necunoscută, dar se așteaptă să fie mai mare decât împotriva oricărei boli simptomatice, a declarat vineri guvernul.
O sub-tulpină OMICRON sperie și mai tare. Australienii, în ALERTĂ
Cât de contagios este omicron. Un studiul japonez a aflat
Chinezii au găsit ALTCEVA care distruge SARS-CoV-2. NU GHICIȚI ce este
Marea Britanie s-a bazat în mare parte pe vaccinul Pfizer pentru rapeluri, completat de injecția Moderna atunci când este necesar. Multe persoane din Marea Britanie au primit vaccinul AstraZeneca pentru primele două doze.
Analiza a luat în considerare 581 de persoane infectate cu omicron confirmat, iar autoritățile sanitare au declarat că cifrele trebuie interpretate cu prudență până când vor fi studiate mai multe cazuri.
Marea Britanie a trecut la reintroducerea unor măsuri, inclusiv purtarea măștilor în interior și îndrumări privind munca de acasă, în condițiile în care omicron se răspândește rapid în țară. Noua tulpină s-ar putea răspândi mai repede în Anglia decât în Africa de Sud, iar cazurile din Marea Britanie ale acestei variante ar putea depăși 60.000 pe zi până la Crăciun, potrivit epidemiologului John Edmunds.
Alte indicii timpurii privind eficiența vaccinului împotriva tulpinii omicron au oferit o imagine mixtă, Pfizer și BioNTech afirmând că studiile inițiale de laborator arată că ar putea fi nevoie de o a treia doză pentru a o neutraliza. Cercetătorii din Africa de Sud au constatat, de asemenea, o scădere a nivelului de protecție a anticorpilor de la acel vaccin față de noua tulpină, deși așa-numitele celule T pot oferi în continuare o apărare imunitară împotriva bolii grave.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Precizări privind înscrierea...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Agenția Națională de...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...