Astfel, cotidianul britanic Daily Express a enumerat simptomele neobișnuite ale tulpinii Omicron de coronavirus, pe baza datelor din aplicația ZOE COVID Study pentru monitorizarea semnelor de infecție. În articol se menționează că noua mutație a SARS-CoV-2 poate provoca tuse, febră, pierderea gustului și a mirosului. Cu toate acestea, există două semne neobișnuite care uneori persistă la o persoană după infecție - dureri de spate și amețeli.
Potrivit medicului Ann Mary, disconfortul în partea inferioară a spatelui apare mult mai frecvent la pacienții cu "omicron" și provoacă mai multă suferință decât la cei cu varianta "delta".
Konstantin Chumakov, virusolog și șef al Centrului pentru Rețeaua Globală de Virologie, a explicat utilitatea vaccinurilor bazate pe variante vechi ale noii infecții coronavirus în lupta împotriva tulpinii Omicron.
Potrivit lui Chumakov, deși vaccinurile existente împotriva COVID-19 nu sunt capabile să prevină infecția cu tulpina omicronă, administrarea de seruri existente în prezent în lume este în continuare necesară, deoarece reduce probabilitatea unor forme grave ale bolii. "Poate aceste tratamente nu funcționează așa cum ne-am dori, nu ne oferă o imunitate absolută, dar cu siguranță ne apără, ne salvează de ceea ce este mai rău”, a explicat el.
Citește și Super-imunitatea la COVID-19, demonstrată! Care este secretul
Citește și COVID-19. MERCK, anunț de ultim moment despre tratamentul împotriva OMICRON
Citește și Panică la Wuhan, epicentrul pandemiei! Ce au descoperit experții chinezi
Specialistul atribuie contagiozitatea crescută a Omicron faptului că această tulpină nu reacționează la anticorpii dezvoltați în urma vaccinării sau a infecției cu alte tulpini. "Dar pentru că anticorpii nu sunt singurul mecanism de apărare, există și imunitate celulară și alte mecanisme, astfel încât aceste niveluri de apărare următoare împiedică virusul să pătrundă în plămâni și să provoace tromboză și alte lucruri neplăcute", spune el.
Din nou, revaccinarea, această doză de rapel, este cheia protecției tale, așa că nu o neglija, dacă ai fost vaccinat de două ori, du-te și fă-ți încă o injecție, a adăugat el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Firmele mici care au intrat în...
Dobânzile interbancare ROBOR...
Banca Națională a României...
Calitatea transportului pe calea ferată a intrat în...
Grupul austriac OMV a anunţat,...
Vasile Marica va fi prezent la...
Bulgaria se pregăteşte să îşi...
Trump declanșează un nou val de...
Proiectul de lege privind unele...
România ar trebui să renunţe la...
BET continuă tendința...
O companie americană închide în...
Deficitul bugetar a ajuns la 1,7% din PIB, nivelul...
Dolarul s-a apreciat luni în...
Musk anunţă că lansează un...
Banca Națională a României a...
Liberalizarea prețului la...
Guvernul României ia măsurile...
Guvernul lansează aplicația...
Dobânzile pe piața interbancară...
AUR depășește 40% în intenția...
Arabia Saudită majorează prețurile la țiței pentru toate...