OMS anunță un bilanț COVID apocaliptic în Europa

Autor: Delia Gheață
Data actualizării:
Data publicării:
Un nou avertisment pentru cine știe să asculte
Un nou avertisment pentru cine știe să asculte
Biroul regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a avertizat că aproape trei sferturi de milion de oameni ar urma să moară în Europa, până în primăvara anului viitor, ca urmare a infectării cu COVID, transmite presa internațională.

Astfel, conform OMS, aproximativ 700.000 de persoane își vor pierde viața pe continent dacă se menține actuala tendință de infectare. Prognozele organizației mai arată că 25 de țări din Regiunea Europeană, care include 53 de state, atât din Europa, cât și din Asia Centrală, riscă să fie afectate de o criză a paturilor în spitale.

Tot OMS prevede că 49 de state vor fi supuse unei presiuni ridicate sau extreme la secțiile de terapie intensivă (ATI), până în martie 2022. 

O nouă abordare

''Pentru a trăi cu acest virus și pentru a ne continua viața de zi cu zi, avem nevoie de o abordare care să meargă dincolo de vaccin. Acest lucru înseamnă să primim dozele standard și un rapel dacă ne este oferit, dar și să încorporăm măsuri preventive în rutina noastră", arată directorul OMS-Europa, Hans Kluge.

Printre aceste măsuri preventive s-ar număra purtarea măștilor acasă, igiena mâinilor, ventilarea spațiilor, păstrarea distanței sau tusea în pliul cotului. OMS crede că astfel de măsuri ar ajuta la "evitarea tragediilor și pierderilor inutile de vieți omenești", precum și la limitarea perturbărilor sociale.

Citește și OMS: Jumătate de milion de europeni ar putea muri de COVID-19 în această iarnă

OMS a recomandat, totodată, combinarea acestor restricții cu instituirea obligativității certificatului verde, izolarea celor care prezintă simptome COVID și aplicarea carantinei.

OMS nu crede

Pe de altă parte, OMS se îndoiește că una dintre mutațiile coronavirusului, așa-numita tulpină delta, ar fi putut să dispară singură, reducând astfel numărul de persoane infectate în Japonia.

Potrivit unui oficial al Organizației, dispariția acestui tip de virus este puțin probabilă, deoarece încă mai infectează oameni în alte țări. "Această mutație poate fi găsită printre alte două milioane de secvențe genetice ale tulpinii delta cunoscute de oamenii de știință din întreaga lume", a adăugat responsabilul respectiv. 

Întrebat ce ar fi putut duce, într-un astfel de caz, la scăderea numărului de infecții în Japonia, el a apreciat că, după toate probabilitățile, aceasta s-a datorat respectării măsurilor de protecție împotriva infecțiilor și vaccinării active a populației. Incidența COVID-19 în Japonia a scăzut după ce tulpina delta a virusului s-a eradicat. Această versiune a fost făcută de profesorul Ituro Inoue, de la Institutul Național de Genetică, într-o conversație cu Japan Times.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Lingouri de aur / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Sebastian Burduja. Foto: Crisan Andreescu
Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia
Copil
Lucrător din industria petrolieră / FOTO: Freepik

Grupul MOL a semnat o înţelegere cu Kazmunaygas

Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...

Trenul nou a rămas în gară
Industrie. Foto: Pexels.com
Nvidia / FOTO: Freepik

pixel