OMS anunță un bilanț COVID apocaliptic în Europa
Autor: Delia Gheață
Data actualizării:
Data publicării:
Un nou avertisment pentru cine știe să asculte
Un nou avertisment pentru cine știe să asculte
Biroul regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a avertizat că aproape trei sferturi de milion de oameni ar urma să moară în Europa, până în primăvara anului viitor, ca urmare a infectării cu COVID, transmite presa internațională.

Astfel, conform OMS, aproximativ 700.000 de persoane își vor pierde viața pe continent dacă se menține actuala tendință de infectare. Prognozele organizației mai arată că 25 de țări din Regiunea Europeană, care include 53 de state, atât din Europa, cât și din Asia Centrală, riscă să fie afectate de o criză a paturilor în spitale.

Tot OMS prevede că 49 de state vor fi supuse unei presiuni ridicate sau extreme la secțiile de terapie intensivă (ATI), până în martie 2022. 

O nouă abordare

''Pentru a trăi cu acest virus și pentru a ne continua viața de zi cu zi, avem nevoie de o abordare care să meargă dincolo de vaccin. Acest lucru înseamnă să primim dozele standard și un rapel dacă ne este oferit, dar și să încorporăm măsuri preventive în rutina noastră", arată directorul OMS-Europa, Hans Kluge.

Printre aceste măsuri preventive s-ar număra purtarea măștilor acasă, igiena mâinilor, ventilarea spațiilor, păstrarea distanței sau tusea în pliul cotului. OMS crede că astfel de măsuri ar ajuta la "evitarea tragediilor și pierderilor inutile de vieți omenești", precum și la limitarea perturbărilor sociale.

Citește și OMS: Jumătate de milion de europeni ar putea muri de COVID-19 în această iarnă

OMS a recomandat, totodată, combinarea acestor restricții cu instituirea obligativității certificatului verde, izolarea celor care prezintă simptome COVID și aplicarea carantinei.

OMS nu crede

Pe de altă parte, OMS se îndoiește că una dintre mutațiile coronavirusului, așa-numita tulpină delta, ar fi putut să dispară singură, reducând astfel numărul de persoane infectate în Japonia.

Potrivit unui oficial al Organizației, dispariția acestui tip de virus este puțin probabilă, deoarece încă mai infectează oameni în alte țări. "Această mutație poate fi găsită printre alte două milioane de secvențe genetice ale tulpinii delta cunoscute de oamenii de știință din întreaga lume", a adăugat responsabilul respectiv. 

Întrebat ce ar fi putut duce, într-un astfel de caz, la scăderea numărului de infecții în Japonia, el a apreciat că, după toate probabilitățile, aceasta s-a datorat respectării măsurilor de protecție împotriva infecțiilor și vaccinării active a populației. Incidența COVID-19 în Japonia a scăzut după ce tulpina delta a virusului s-a eradicat. Această versiune a fost făcută de profesorul Ituro Inoue, de la Institutul Național de Genetică, într-o conversație cu Japan Times.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Florin Georgescu (BNR): Avem un capitalism semi-socialist

Asociaţii şi acţionarii companiilor au bani să le...

ANPC verifică magazinele online Temu și Shein

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor...

Directorul JPMorgan, vești bune despre economia americană

Anul trecut, banca pe care o conduce Jamie Damon, a...

Curs valutar BNR. Una caldă, alta rece pentru leu

Curs valutar BNR, 23 aprilie 2023.

Deturnare de ... aluminiu la Bursa Metalelor de la Londra

Nu a durat mult până când cineva a găsit o modalitate de...

Cum poate achiziționa China cipurile Nvidia interzise

Altfel spus, nimic nu este imposibil.

Șoferii pot achita Rovinieta pentru 10 Zile prin SMS

O veste bună vine pentr șoferii care au nevoie de...

Adunarea generală a L’Oréal, „un start-up vechi de un secol”

Numărul unu mondial al produselor de frumusețe a...

Cum cad românii victime ale fraudelor online. Raport Revolut

Revolut prezintă primul său raport global despre...

Google face o nouă investiție majoră într-un centru de date

Google a ales Olanda pentru noul său centru de date în...

Tranzacţie pe piaţa românească de software

Adnumus intermediază cu succes achiziția de către Eleco...

Comic Con Romexpo 2024. Explozia culturii "Pop&Geek"

Comic Con București 2024 a fost un eveniment dedicat...


pixel