Negrescu: Solicit public autorităților să iasă cu un mesaj de calmare a piețelor
Analistul economic Adrian...
Ca urmare a pandemiei de coronavirus, omenirea se va confrunta cu provocări mai mari ca oricând din cauza sărăciei, a foametei, a inegalităților, a bolilor și a schimbărilor climatice, a atras atenția directorul general al OMS, Tedros Adanom Ghebreyesus. Vorbind la cea de-a 10-a Conferințe mondiale privind promovarea sănătății, desfășurată la Geneva, oficialul a făcut apel la popoarele lumii să "promoveze o creștere economică bazată pe sănătatea și bunăstarea oamenilor și a planetei".
"Când pandemia se va încheia, vom rămâne cu provocări mai mari decât cele de dinaintea ei: sărăcia, foametea, inegalitățile, bolile netransmisibile, schimbările climatice și altele", a declarat șeful OMS.
Potrivit lui Gebreyesus, "pandemia a arătat că, dacă sănătatea este în pericol, totul este în pericol. Prin urmare, este necesară o "schimbare fundamentală" în ceea ce privește percepția valorii sănătății. Ar trebui "promovată" o creștere economică bazată pe sănătatea și bunăstarea indivizilor și a planetei.
Directorul general consideră că lumea nu ar trebui să urmeze vechea cale, de ”exploatare” a producției și consumului, ”neglijând total planeta”, să promoveze "politici de dezbinare care favorizează pandemiile".
Citește și OMS a ajuns la o concluzie DELOC LINIȘTITOARE despre OMICRON
Citește și Cât de contagios este omicron. Un studiul japonez a aflat
Citește și OMS a decis: Când trebuie să devină vaccinarea obligatorie
Șeful OMS a cerut ca sănătatea să nu fie tratată ca un "cost" suportat de stat în detrimentul altor afaceri, ci ca pe "o investiție în viitorul nostru comun". În același timp, eforturile statelor "ar trebui să se concentreze pe realizarea unei acoperiri universale a sănătății ca piatră de temelie a stabilității sociale, economice și politice".
Cea de-a zecea Conferință mondială privind promovarea sănătății, care s-a deschis luni la Geneva, a fost organizată de OMS cu sprijinul Emiratelor Arabe Unite. Reprezentanți ai statelor, ai agențiilor ONU, ai societății civile și ai sectorului privat discută despre promovarea sănătății pentru a promova bunăstarea. Forumul va avea ca rezultat o declarație politică cu recomandări adresate guvernelor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Analistul economic Adrian...
Invitat la interviurile DCNews,...
Kazahstanul intenționează să...
Cererea scăzută și concurența...
Călin Georgescu, câștigătorul...
Banca Națională a României a calculat valoarea leului...
Bursa de Valori Bucureşti a închis în scădere pe toţi...
Activele nete ale celor 247 de...
Bursa de la București nu a...
Orizontul pentru producătorii...
Compania a achiziționat...
În prima zi a săptămânii, investitorii au exprimat o...
Analistul economic Adrian...
Comerţul online ia amploare în Germania.
Sunt date publicate de...
Chiar dacă inflația în zona...
Grupaj de știri.
Performanțele variate ale...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...