OMV Petrom, investiție de 70 milioane de euro la Petrobrazi

Autor: Delia Gheață
Data publicării:
Un program de modernizare
Un program de modernizare
OMV Petrom investeşte aproximativ 70 de milioane de euro la Petrobrazi pentru înlocuirea camerelor de cocsare, noile camere fiind realizate în România şi având o durată de viaţă de peste 20 de ani, informează compania printr-un comunicat transmis luni AGERPRES.

Înlocuirea va avea loc între 2021 şi 2023 iar aproximativ 11 milioane de euro vor fi investiţi anul acesta.

"OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, va investi aproximativ 70 de milioane de euro la rafinăria Petrobrazi, pentru înlocuirea unor instalaţii esenţiale în procesul de rafinare. Este vorba despre cele patru camere de cocsare care, la temperaturi foarte înalte, asigură etapa de transformare a componentelor grele în produse superioare", se precizează în comunicat.

Cele patru camere de cocsare sunt proiectate pentru o durată viaţă de peste 20 de ani şi 5.000 de cicluri de funcţionare şi vor fi realizate în România. Greutatea unei camere de cocsare este de aproape 200 de tone, cu un diametru de circa 6 metri, iar înălţimea / lungimea de aproximativ 30 de metri. Macaraua folosită pentru înlocuirea camerelor de cocsare va avea o înălţime de circa 140 de metri şi, în funcţie de condiţiile atmosferice, va putea fi văzută din Bucureşti.

"Investim constant în modernizarea rafinăriei Petrobrazi. Înlocuirea camerelor de cocsare este un proiect cu un grad de complexitate tehnică şi organizatorică foarte ridicat. Noile unităţi vor avea o contribuţie importantă la creşterea eficienţei şi a siguranţei operaţiunilor noastre", a declarat Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru Downstream Oil.

Petrobrazi are o capacitate totală de procesare a ţiţeiului de 4,5 milioane de tone pe an. Începând din 2005, OMV Petrom a investit aproximativ 1,8 miliarde de euro în rafinărie, o treime din această investiţie contribuind la reducerea impactului asupra mediului.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de 53 milioane bep în 2020.

Citește și OMV Petrom intră pe piaţa comercializării de gaze naturale lichefiate

Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a 790 benzinării, la sfârşitul lui martie 2021, sub două branduri, OMV şi Petrom.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,6% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 7%, iar 21,4% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contribuţii de aproximativ 32 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite şi dividende plătite în perioada 2005 - 2020, se precizează în comunicatul citat.

Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilităţii corporatiste. În perioada 2007-2020, compania a alocat aproximativ 72 milioane euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România, concentrându-se pe protecţia mediului, educaţie, sănătate şi dezvoltare locală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Lingouri de aur / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
Sebastian Burduja. Foto: Crisan Andreescu
Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia
Copil
Lucrător din industria petrolieră / FOTO: Freepik

Grupul MOL a semnat o înţelegere cu Kazmunaygas

Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...

Trenul nou a rămas în gară
Industrie. Foto: Pexels.com

pixel