OMV Petrom va avea mai multe benzinării

Autor: Matei Ion
Data publicării:
Un director de la OMV AG a sugerat joi că grupul energetic austriac ar putea fi interesat să îşi majoreze participaţia la proiectul offshore Neptun din România
Un director de la OMV AG a sugerat joi că grupul energetic austriac ar putea fi interesat să îşi majoreze participaţia la proiectul offshore Neptun din România
OMV Petrom anunţă extinderea reţelei de benzinării din România cu patru unităţi, ajungând la 558 de staţii, după ce Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia privind preluarea staţiilor Art Petrol din ţară.

"Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care OMV Petrom Marketing preia reţeaua de distribuţie carburanţi deţinută de Art Petrol SRL în România. În urma acestei tranzacţii, OMV Petrom îşi va extinde reţeaua cu 4 unităţi, ajungând la 558 de staţii în România. Părţile au convenit să nu facă publică valoarea tranzacţiei. Prin această achiziţie, OMV Petrom îşi extinde prezenţa în zone cu potenţial comercial ridicat. Două dintre staţii sunt amplasate pe şoseaua de centură a Bucureştiului între Otopeni şi Mogoşoaia, pe fiecare sens de mers, şi vor fi operate sub brandul OMV. A treia se află pe drumul european 574 (Piteşti-Craiova), în Albota, la ieşirea din Piteşti şi va fi operată sub brandul Petrom. Cea de-a patra se află la ieşirea din Giurgiu, spre Bucureşti, şi va deveni staţie GPL Petrom. De asemenea, o altă staţie Art Petrol, din Alexandria, va fi trecută sub brandul OMV. Staţiile sunt amplasate în zone cu potenţial comercial ridicat, în care compania nu era prezentă", se arată într-un comunicat al companiei, transmis luni AGERPRES.

Potrivit sursei citate, prin această tranzacţie, OMV Petrom a preluat întreaga reţea Art Petrol, care includea opt staţii de distribuţie carburanţi. OMV Petrom şi-a asumat în mod voluntar ca trei din cele opt staţii să fie cesionate, alături de o staţie din portofoliul existent, în perioada următoare, către cumpărători care dispun de calităţile necesare operării staţiilor.

Bursa închide mixt. OMV Pentrom, cele mai tranzacționate acțiuni

"Strategia OMV Petrom privind reţeaua de distribuţie urmăreşte optimizarea prezenţei teritoriale şi extinderea prezenţei în zone cu potenţial de creştere, cum ar fi noile zone rezidenţiale care se dezvoltă rapid, noile şoselele de centură şi autostrăzile. Ne concentrăm în acelaşi timp pe calitatea produselor şi serviciilor oferite, astfel încât să răspundem cât mai bine obiceiurilor de consum ale clienţilor", declară Daniel Ion, retail manager OMV Petrom.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de 58,3 milioane bep, în 2018. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a 790 de benzinării, la sfârşitul lui septembrie 2019, sub două branduri, OMV şi Petrom.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,011% din acţiunile OMV Petrom, în timp ce statul român, prin Ministerul Energiei, are 20,639%, Fondul Proprietatea o cotă de 9,998%, iar 18,352% se tranzacţionează liber pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi pe Bursa de Valori Londra.

În perioada 2005 - 2018, OMV Petrom a virat către bugetul de stat 27,8 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite şi dividende. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia

pixel