În plină degringoladă, Germania, prima economie a UE, își decide viitorul
Favoriți în sondaje,...
Potrivit Wall Street Journal, fondatorul OpenAI nu se teme de nici o provocare, oricât de uriașă ar fi ea. Iar dovada o constituie intenția omului de afaceri de a lansa un proiect de ... trilioane de dolari.
Suma se ridică, mai exact, la 7.000 de miliarde de dolari! Potrivit Wall Street Journal, Altman caută "trilioane" de dolari pentru a remodela sectorul cipurilor și al inteligenței artificiale. Liderul OpenAI caută investitori cu buzunare adânci, în special în Emiratele Arabe Unite, "pentru un proiect care ar putea necesita până la 7.000 de miliarde de dolari", insistă WSJ.
Scopul ar fi "remodelarea industriei globale a semiconductorilor", în cadrul unui proiect colosal care ar eclipsa dimensiunea actuală a industriei globale a semiconductorilor. Directorul general al OpenAI ar fi în discuții cu investitori, inclusiv cu guvernul Emiratelor Arabe Unite, pentru a strânge fonduri pentru această inițiativă tehnologică extrem de ambițioasă, "care ar stimula capacitatea mondială de producție de cipuri, ar extinde capacitatea de a alimenta inteligența artificială, printre altele, și ar costa câteva trilioane de dolari", au declarat pentru cotidianul american persoane familiarizate cu acest subiect.
Planurile de strângere de fonduri se confruntă cu obstacole semnificative și au ca scop rezolvarea constrângerilor privind creșterea OpenAI, inclusiv lipsa cipurilor costisitoare de inteligență artificială necesare pentru a antrena modele lingvistice mari care stau la baza sistemelor de inteligență artificială, cum ar fi ChatGPT, explică Wall Street Journal.
Altman, la fel ca mulți șefi din domeniul tehnologiei, s-a plâns adesea de lipsa unor astfel de cipuri, cunoscute sub numele de unități de procesare grafică (GPU), pentru a alimenta expansiunea meteorică a OpenAI și a inteligenței artificiale generative.
Multe țări au dezvăluit planuri de susținere a producției de cipuri pe teritoriul lor, dar sumele vehiculate sunt palide comparativ cu sumele colosale pe care Altman le negociază cu investitorii, conform WSJ. Industria globală a cipurilor este în prezent dominată de doar câteva companii, inclusiv TSMC și NVIDIA. În ultimele săptămâni, Bloomberg și Financial Times au scris despre întâlniri conduse de vedeta din Silicon Valley.
Citește și Războiul cipurilor intră într-o nouă fază. Mișcarea prin care China vrea să ia fața SUA
Citește și Inteligența artificială: O revoluție anunțată și un fenomen bursier
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
România, în fruntea producției...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...