Optimizarea SEO - cât este de importantă?
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Când este vorba de marketingul online, niciun efort de marketing (adică investiție) nu este prea mare. Acest lucru deoarece, dacă serviciile de marketing sunt destul de bune, atunci îți vei recupera investiția și, mai mult decât atât, vei avea și profit. 

Marketingul este o unealtă a secolului XXI, prin care afacerile își măresc cifra afacerii. De altfel, marketingul online este printre cele mai bune metode de promovare. Și vom prezenta în continuare fiecare serviciu în parte, pentru a îți dovedi cât de important este să lucrezi cu o firmă care știe ce face, care te poate ajuta în demersurile acestea.

 

SEO sau Search Engine Optimization

 

SEO este acronimul pentru Search Engine Optimization, fiind unul dintre cele mai populare metode de marketing. Spre deosebire de varianta plătită (Google Ads), SEO este o metodă prin care utilizatorii te găsesc pe Google și pe alte motoare de căutare (Bing, Yahoo etc). Însă prin SEO, tu nu plătești practic platformei să fii afișat. Dacă agenția cu care colaborezi pe această parte de SEO este destul de bună, rankingurile tale vor fi afișate organic, iar utilizatorii te vor găsi mai ușor.

SEO este atât de important deoarece are o rată de conversie foarte mare, utilizatorii fiind foarte interesați de servicii atunci când caută ceva pe Google. De asemenea, majoritatea utilizatorilor ignoră rezultatele plătite, având mai mare încredere în cele organice.

Această parte a marketingului este compusă din mai multe părți, precum: SEO Tehnic, SEO On Page și SEO Off Page.

SEO Tehnic este acea parte a SEO-ului care se interesează de experiența utilizatorilor și a motoarelor de căutare pe site. În alte cuvinte, dacă roboții motoarelor de căutare au o experiență bună pe site, precum și utilizatorii, roboții îți vor ridica siteul în căutări. Pentru a avea succes cu SEO tehnic, trebuie să te asiguri că siteul tău este optimizat, fără erori.

SEO On Page - se asigură că utilizatorii au o experiență bună atunci când îți accesează siteul. De aceea, headingurile, imaginile trebuie să fie optimizate, pentru a oferi utilizatorilor o experiență cât mai bună pe site.

În caz contrar, Google îți va penaliza siteul, deoarece utilizatorii vor ieși de pe site dacă nu au o experiență bună. Până la urmă, această platformă, fiind o afacere, dorește să rețină cât mai mulți utilizatori pe site, un timp cât mai lung. Dacă aceștia ies de pe motorul de căutare, Google pierde bani. Acesta este motivul pentru care, de fapt, Google dorește să rețină cât mai mult utilizatorii: este o afacere, până la urmă.

 

Marketing pe rețelele sociale

 

Marketingul pe rețelele sociale este, de asemenea, foarte important și el. Miliarde de oameni folosesc zilnic rețelele sociale, dorind să vadă poze cu prietenii, memeuri etc. De ce să nu te afișezi și tu acolo? Mulți oameni de afaceri sunt, de asemenea, în lumea rețelelor sociale. Deci dacă vinzi produse B2B (sau servicii), aceasta este oportunitatea perfectă de a te afirma în fața potențialilor clienți.

Există mai multe metode de promovare pe rețelele sociale. Influencerii sunt una dintre acestea, dar cele două principale sunt organic social media și reclamele plătite. Prin social media organic, nu vei plăti bani către platformele de socializare. Însă este greu să ajungi la utilizatorii pe care îi vrei drept clienți, deoarece acestea sunt, și ele, businessuri. Iar scopul lor principal este să scoată bani. Varianta plătită poate fi scumpă, de la caz la caz. Acest lucru depinde de regiunea în care vrei să faci ads, dar și de competiție.

Ambele variante de promovare sunt importante, acest lucru datorită faptului că majoritatea utilizatorilor de pe rețelele de socializare le folosesc foarte mult timp pe zi.

 

Concluzie

 

În concluzie, promovarea este, în secolul XXI, foarte importantă. Fără promovare, nu putem să ne arătăm înaintea clienților, deoarece aceștia nu știu cum să ne găsească. Primul pas către o promovare de succes ar fi să îți faci un site bine pus la punct, pentru a arăta clienților că ești serios. Apoi, urmează serviciile de marketing online: SEO, Google Ads, Social Media, Email marketing etc. ( acest lucru depinde de fiecare nișă, ce funcționează pentru o nișă nu funcționează pentru alta). De asemenea, este important să găsești o agenție serioasă care să se ocupe de afacerea ta, pentru a te asigura că vei avea parte de cele mai bune servicii. Află mai multe despre acest subiect din siteul nostru!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...

Rezervele valutare ale BNR s-au redus

Banca Națională a României a prezentat ultimele cifre. 

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Un miliard de euro pentru un coniac!

Cea mai importantă tranzacție din istoria companiei...

Finanțele se vor împrumuta mai puțin în luna mai

Ministerul Finanțelor și-a stabilit programul de...

WhatsApp se transformă! O noutate extraordinară

Asta da, veste! Ce pregătesc cei de la Meta

Mai puțini cozonaci pe piață, dar mai ieftini, anunță ROMPAN

Preşedintele Patronatului Român din Industria de...

Lockheed Martin, contract istoric în Australia

Compania americană Lockheed Martin a anunțat că divizia...

De ce a inventat Guvernul lozul Team România

Până la debutul Jocurilor Olimpice de la Paris mai este...

Număr record de firme radiate în România

În primele trei luni ale anului peste 25.000 de firme au...

Programul de Paște al magazinelor Lidl din România

Cum funcționează magazinele Lidl în zilele Sărbătorilor...

SUA interzic importul de uraniu din Rusia

Senatul american a aprobat marți o lege prin care se...

Plăți de 119 milioane de euro pentru agricultori

Cele mai semnificative plăți, în valoare de 112,7...

De Sărbători, românii riscă amenzi de până la 5000 de lei

Sunt prevederi legislative pe care românii fie nu le...

Record de mortalitate în fermele de somon din Norvegia

Aproape 63 de milioane de somoni au murit prematur anul...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel