Republica Moldova mizează pe importurile de energie din România
Republica Moldova se bazează pe...
Publicitate
Această idee este temă de dezbatere inclusiv pentru politicienii români, însă doar pentru unii dintre ei această idee a reprezentat un potențial pentru a îmbunătăți modul de trai al cetățenilor.
Rareș Hopincă, candidat la primăria Sectorului 2, a abordat această discuție la emisiunea electorală ”DC Votez”, explicând de ce nu a câștigat credibilitate ”orașul de 15 minute” și la noi, mai ales în haosul urban din Capitală.
”Orașul de 15 minute este un concept teoretic menit să facă viața locuitorilor din anumite zone mai simplă, cu un nivel de trai mai bun. Acest concept a fost deturnat în mod absolut ridicol de către unele partide, și m-am confruntat chiar în această campanie cu această teamă, unii politicieni făcându-i pe oameni să creadă că cineva îi vrea izolați, închiși într-un anume perimetru din care să nu mai iasă. O teorie administrativă corectă, menită să simplifice viața oamenilor a fost utilizată într-un mod abject pentru a induce spaima, mai ales în anumite cartiere”, a declara Rareș Hopincă.
În continuare, el a subliniat care sunt, de fapt, beneficiile acestui principiu menit să îmbunătățească viața oamenilor și nu să le limiteze aria în care își desfășoare activitatea astfel încât să poată fi mai ușor de monitorizat, așa cum arată unele teorii ale conspirației autohtone.
”Orașul de 15 minute poate fi un concept funcțional dacă putem să avem în aceeași zonă infrastructură coerentă: creșă, grădiniță, școală, să avem o piață, serviciile publice esențiale, buletinele, serviciile de asistență socială, astfel încât, la o distanță de 15 minute de mers sau cu un transport în comun facil să putem să beneficiem de toate aceste servicii.
Urmăriți mai multe în video-ul atașat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Republica Moldova se bazează pe...
Turismul elen arată semne pozitive în 2025.
Criptomoneda este tot mai des...
Exporturile totale de gaze...
Tragedie aviatică în Kazahstan.
Redacţia DC Business vă urează...
În noiembrie, piața neagră a...
Curs valutar, 24 decembrie 2024.
Actele normative adoptate în ședința Guvernului României...
Autoritățile iraniene au ridicat o serie de interdicții.
Evoluţii financiar-bancare şi bursiere, 24 decembrie.
Greva angajaților Starbucks din SUA se extinde la peste...
Ministerul Afacerilor Externe a...
Luni seara a avut loc prima...
Vladimir Putin și premierul...
Grupaj de ştiri.
BRD a transmis o notificare...
Curs valutar BNR, 23 decembrie.
Perioada de dinaintea...
Economia Marii Britanii stagnează în trimestrul trei,...
Anunţul zilei de la Cotroceni.