Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Lucrarea, postată pe serverul de preimprimare BioRxiv, a fost preluată rapid și publicată câteva zile mai târziu de Journal of Genetics and Genomics, și sfidează teoria care susține că Omicron trebuie să fi evoluat în cadrul unei infecții prelungite la un pacient imunocompromis.
Ideea lor principală este că un șoarece ar fi putut fi cumva infectat cu virusul uman prin "transfer zoonotic invers", după care virusul a suferit toate sau multe dintre cele 45 de mutații noi ale sale, iar ulterior a fost transferat înapoi la om. La șoareci receptorul hACE2 pe care virusul îl folosește de obicei pentru a intra în celule, are o afinitate redusă pentru proteina standard SARS-CoV-2 spike.
De fapt afinitatea este atât de slabă încât, pentru a studia virusul la acest animal preferat în cercetările de laborator, oamenii de știință trebuie să introducă artificial hACE2 pentru a crea șoareci care să prezinte o suferință respiratorie semnificativă în urma infecției.
Luând în considerare aceste aspecte, cum a putut virusul uman standard să se instaleze la șoareci? Mai multe lucruri sunt evidente în ceea ce privește modul în care secvența Omicron și sechelele bolii diferă de cea a celorlalte patru variante. În timp ce Omicron pare să fie mai transmisibil, pare, de asemenea, să fie mai puțin grav.
Te vaccinezi o SINGURĂ DATĂ și scapi de COVID toată viața
Autorii studiului au considerat că, dacă Omicron a evoluat, de fapt, într-un șoarece, atunci specificul detaliat al celor 45 de mutații pe care le-a dobândit acolo ar trebui să reflecte în mod direct acest lucru.
Aceștia au constatat că spectrul mutațiilor moleculare de la Omicron a fost semnificativ diferit de cel al tuturor celorlalți viruși care au evoluat la pacienții umani, dar seamănă foarte mult cu spectrele asociate cu evoluția virusului în celulele de șoarece. În timp ce alții au sugerat recent că Omicron ar fi putut să își aibă originea în urma unei scurte incursiuni într-o gazdă intermediară, cum ar fi un șobolan sau chiar o căprioară, acest studiu este primul care aduce argumente reale acestui tip de zoonoză în doi pași.
Autorii sugerează că mutațiile observate, precum și inserțiile și delețiile, ar putea fi în concordanță cu evoluția la șoareci pe parcursul a aproximativ un an.
Dacă Omicron a trecut de la șoarece întrebarea este de la ce fel de șoarece? Era un șoarece sălbatic sau un șoarece de laborator?
În 2007, cercetătorii au arătat că au putut adapta complet SARS-CoV-1 uman pentru a infecta mortal șoarecii și a face ravagii respiratorii după 15 treceri ale virusului prin animale succesive. Ralph Baric și alții au făcut recent acest lucru în doar 10 treceri pentru SARS-CoV-2. Acest tip de manipulări accelerează în mod evident de câteva ori evoluția care ar avea loc într-un mediu natural.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...