Ovidiu Ioan Dumitru, decanul Facultății de Drept din cadrul Academiei de Studii Economice din București, interviu la DC News și DC Business / video

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Ovidiu Ioan Dumitru
Ovidiu Ioan Dumitru
Ovidiu Ioan Dumitru, conferențiar universitar doctor și decanul Facultății de Drept din cadrul Academiei de Studii Economice din București, a acordat un interviu la DC News, DC News TV și DC Business.

Ovidiu Ioan Dumitru este, printre altele, și preşedintele și unul dintre membrii fondatori ai Asociaţiei Române de Dreptul Construcţiilor, care și-a început activitatea la mijlocul anului 2014. Începând cu octombrie 2014, Asociația a devenit membru al rețelei europene de asociații de profil, European Society of Construction Law, iar în acest moment deține calitatea de Președinte ESCL.

Totodată, este cadru didactic din anul 2004, în prezent fiind conferențiar universitar doctor și decan al Facultății de Drept din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti, titular al cursurilor de Dreptul afacerilor şi Dreptul Uniunii Europene la secțiile cu predare în limba engleză.

Ovidiu Ioan Dumitru este membru al Baroului București din anul 2003, specializat în dreptul construcțiilor și imobiliar.

Interviul va fi difuzat luni, 10 iulie, de la ora 16.00, atât pe Facebook, cât și pe Youtube - DC News, DC News TV și DC Business.

 

Youtube video image

Oferta de studii din cadrul Facultăţii de Drept a Academiei de Studii Economice

Noul program de studii universitare de licenţă Drept din cadrul Facultăţii de Drept a Academiei de Studii Economice – universitate prezentă în clasamentul Times Higher Education World University Ranking 2020, ocupând locul 1 în România și 801-1000 pe plan mondial – are o durată a studiilor de patru ani. 

După promovarea examenului de finalizare a studiilor, absolvenţii programului de studii din cadrul domeniului de licenţă Drept obţin titlul de „Licenţiat în drept”.

Prin programul de studii universitare de licenţă, Facultatea de Drept va asigura formarea viitorilor profesioniști în domeniul juridic, asigurând pregătirea acestora pentru activități specifice ariei juridice în diverse domenii de activitate (cum ar fi, spre exemplu, justiție, administraţie publică, mediul de afaceri, activități non-profit sau altele).

Parcurgerea celor patru ani de studiu intens la Facultatea de Drept oferă garanția unei pregătiri profesionale temeinice adaptată cerințelor pieței muncii, ajutându-te să fii în preferinţele angajatorilor.

Caracterul interdisciplinar, realizarea de conexiuni, gândirea critică, logica reprezintă constante ale programului de studii juridice creând, astfel, contextul dobândirii de cunoştinţe în domenii variate, precum drept, economie, management, finanţe.

Curricula Facultăţii de Drept recurge la a combina planul de învăţământ cu internship-ul necesar fiecărui student. Materiile care vor face obiectul predării la Facultatea de Drept sunt interactive – oferind garanția unei pregătiri profesionale temeinice adaptată cerințelor pieței muncii – şi sunt diferite de la un an universitar la altul/de la un semestru la altul.

Cu siguranţă, pentru a fi remarcat şi mai mult pe piaţa muncii, studenții pot continua studiile de licență cu parcurgerea celui de-al doilea nivel al sistemului de educație superioară oferit de Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Studii Economice, respectiv programele de Masterat ”Dreptul European al Afacerilor” & ”Drept Antreprenorial”.

Programele de masterat urmăresc să creeze, să valorifice şi să disemineze cunoştinţe, competenţe, realizând dezvoltarea unui mediu performant de învăţământ şi de cercetare. 

Fundamentul acestor performanţe îl constituie formarea unor specialişti în domeniul dreptului, cu o înaltă etică profesională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de la București /FOTO: Facebook BVB
Lucrător petrolier / FOTO: Freepik

Prețul petrolului crește după scăderea accentuată din ajun

Prețurile petrolului au crescut marți, revenindu-și după...

FMI
Foto: Freepik.com
Deficit
La taifas cu ChatGPT/FOTO: Freepik
Meta / sursa foto: Freepik.com

Ce este Edits, noua aplicație lansată de Meta

Aplicația este gratuită și oferă diferite funcții. 

Asigurări / FOTO: Freepik

Se formează un nou gigant european al asigurărilor

O schimbare majoră are loc în peisajul asigurărilor din...

Marco Rubio / FOTO: Wikipedia

Marco Rubio dă peste cap Departamentul de Stat al SUA

Șeful diplomației americane, Marco Rubio, a explicat în...

Scădere puternică /FOTO: Freepik
Boeing
Leul s-a înviorat
Siderurgie /FOTO: Freepik

Regatul Unit: British Steel renunță la planul de concedieri

Au fost salvate 2700 locuri de muncă. 

Taxe / FOTO: Freepik

Taxe vamale de 3000%? Nimic nu pare imposibil

Donald Trump vrea să relanseze industria fotovoltaică...

Cip / sursa foto: Freepik.com
Cu gândul la afaceri
Foto: AI Freepik.com
Curtea Constituțională a României
Aur și alte metale prețioase
Panouri solare / Foto: Freepik
Foto: BVB
Mână care ține cheile unei locuințe / Foto: Freepik

FNGCIMM: Start la Programul Noua Casă 2025

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru...

Foto: Freepik.com
Foto ilustrativ: Freepik.com
Campusul Universității Harvard

Universitatea Harvard dă în judecată administrația Trump

Universitatea Harvard a declanșat un proces federal...

Inspectori ANAF
Fabrică de cip-uri
Date ROBOR și IRCC
Foto: Freepik.com
Ambulanță în New York / Foto:

pixel