Eugen Rădulescu (BNR): Deficitul României, ca cel al unei țări aflate în război
Deficitul bugetar al României...
Este un tratament realizat prin introducerea acelor în anumite puncte ale corpului, care se crede că readuce echilibrul în corpul pacientului. În acest articol vom afla mai multe informații despre acupunctură, văzută acum de foarte multe persoane că o alternativă la tratamentele tradiționale sau ca un adjuvant în foarte multe situații.
Conform specialiștilor, chiar și conform OMS, această formă de tratament, care se recomandă a fi folosită în sute de boli, și-a câștigat faima în special pentru tratamentul bolilor ce presupun durere. Acest tratament este folosit în multe boli dintre care amintim astmul, diferite dependențe de substanțe și fumat, obezitatea, imunodeficiența, dar și, așa cum am spus, bolile care ne provoacă durere fizică.
Prin introducerea unor ace sterile în diverse puncte prestabilite, specialistul în acupunctură va stimula anumiți centri nervoși care vor avea ca efect ameliorarea stării pacientului. Câte ședințe sunt necesare pentru a ajunge la un rezultat? Numărul variază de la pacient la pacient și de la boală la boală, însă, în general, 10-15 ședințe de tratament sunt de obicei suficiente. Unii pacienți văd schimbări majore în 3-5 ședințe, în timp ce alți pacienți pot avea nevoie de peste 15 ședințe. În funcție de boală și de experiența medicului curant, 15-20 de minute sunt suficiente ca timp de tratament. Unii acupuncturiști sunt de părere că un tratament de 30 de minute va fi mai benefic.
Există efecte secundare ale acestor tratamente prin acupunctura? Nu există efecte secundare grave. Rareori, unii pacienți pot prezenta puțină stare de anxietate în primele ședințe, însă un acupuncturist bun va ști cum să gestioneze situația. Trebuie să știm că introducerea acelor nu este dureroasă. Putem spune că se aseamănă cu o înțepătură de țânțar. Sângerarea apare rar. Totuși, de obicei nu există sângerare. De fapt, în medicina clasică chineză, există medici care percep această sângerare ca un semn că boala se va ameliora. Dacă există sângerare în zona subcutanată din apropierea locului unde au fost introduse acele, această situație se va ameliora în câteva zile fără a crea o problemă semnificativă.
Introducerea acelor variază în funcție de boală și pacient. Există adâncimi milimetrice în organe precum urechea. În unele boli dureroase, se poate ajunge până la 5-15 cm adâncimi. Câte ace pot fi folosite în tratamente variază, de asemenea, de la pacient la pacient și de la un specialist la altul. În timp ce unii medici acupuncturiști consideră că câteva ace sunt suficiente, alții pot folosi 30-50 de ace. Totul depinde de experiența medicului.
Cum spuneam, acupunctura controlează energia care curge prin meridiane. Acest tratament oferă echilibru energetic prin reglarea distribuției energiei vitale și transferul acesteia către organe. Acupunctura funcționează în două moduri principale:
1. Efectul care apare imediat după înțepare.
2. Efectul rezultat din secreția de hormoni naturali și substanțe chimice secretate de măduva spinării și creier ca urmare a acțiunii acului.
Putem spune că există 3 tipuri de acupunctură utilizate în mod obișnuit:
1 - Acupunctura generală a corpului
2 - Acupunctura urechii
3 - Acupunctura capului.
Am spus că acupunctura este foarte bună pentru foarte multe afecțiuni și mai ales pentru cele ce presupun durere. Însă multe persoane se întreabă dacă acest tip de tratament este recomandat pentru cei sau cele ce doresc să slăbească. Putem spune că acupunctura are succes în tratament prin reducerea poftei de mâncare, accelerarea metabolismului și oferirea unei senzații de sațietate. Durata în care se pot vedea rezultate poate varia în funcție de corpul pacientului și de răspunsul la tratament. Unii oameni se apropie de greutatea ideală în câteva săptămâni, în timp ce pentru alții rezultatele pot să apară mult mai târziu. În general se poate slăbi un kilogram pe săptămână. Această cantitate este suficientă pentru a slăbi într-un mod sănătos. Desigur, este necesar să încerci să slăbești ținând și o dietă și acordând atenție la ceea ce mănânci și bei, deoarece acupunctura fără aceste lucruri nu funcționează. De asemenea, mișcarea este esențială. Ar trebui, pentru dietă, să excludem din listă alimentele bogate în amidon, cum ar fi zahărul, sarea, alimentele făinoase și aluat, cartofii și orezul. Cu un program alimentar bogat în apă și lichide, precum și fructe și legume, este posibil să slăbim sănătos, fără a ne înfometa.
De asemenea, multe persoane se întreabă, atât pentru slăbit, cât și pentru alte afecțiuni când încep să se vadă primele rezultate. Putem spune că această perioadă variază în funcție de pacient și de tipul bolii. La unii pacienți starea de bine se observă chiar și de la prima ședință, în timp ce la unii pacienți această perioadă se poate observa după 8-10 ședințe.
În concluzie…
În ultimii ani, condițiile de viață, lucrul îndelungat la birou, orele lungi petrecute în mașină în trafic, stresul, insomniile, dietele nesănătoase au dus la apariția unui număr de boli și foarte multe persoane se confruntă cu kilograme în plus. Tot felul de analgezice sau pastile pentru slăbit reprezintă doar o soluție temporară sau chiar periculoasă. Astfel intrăm într-un cerc vicios și problemele de sănătate se cronicizează și creează în persoană un sentiment de neputință. Însă acupunctura poate oferi o rezolvare sau o ameliorare reală unui număr foarte mare de afecțiuni. Deși încă sunt persoane sceptice, care nu cred în acupunctură, este suficient să încerce măcar o ședință să vadă cum se simt. Vor vedea că acupunctura le poate rezolva problemele fără a introduce diferite substanțe în organism, ce pe termen lung pot fi nocive, și că acest tratament le poate aduce o stare de bine prelungită.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar al României...
OpenAI se confruntă cu probleme tehnice, aplicația...
Gigantul rus Gazprom caută să majoreze preţurile...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Prețurile petrolului au fost...
BNR a publicat cursul valutar...
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.
Indicatorul de Încredere...
Sindicatul inginerilor de la...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.