Deficit record în România, în contrast cu trendul european
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Impune-ți un buget de călătorie
Acum este foarte simplu să afli cât de mult te costă transportul spre o destinație anume, câți bani trebuie să dai pe cazare și cât de scumpă este mâncarea în orașul ales, fie din bloguri de călătorii, fie de pe social media. Ceea ce înseamnă că poți foarte ușor să îți faci o idee despre cât de mulți bani trebuie să pui deoparte, și în consecință, să îți creezi un buget. Fie că economisești tot timpul anului sau iei un credit de nevoi personale, trebuie să te gândești la o sumă exactă pe care să o cheltui pe această vacanță. Astfel, nu vei rămâne fără fonduri și te vei putea bucura la maxim de concediul pe care l-ai așteptat tot anul.
Rezervă-ți cazarea mai devreme
Cu cât rezervi mai devreme cazarea, cu atât va fi mai ieftină. Acest lucru se datorează faptului că, odată cu începerea sezonului, cerea va crește și odată cu ea, prețurile. De asemenea, dacă te mobilizezi din timp, vei avea o ofertă mai largă din care să alegi, deoarece hotelurile nu sunt încă pline. Desigur, poți să mergi și pe mâna Airbnb pentru a închiria un apartament, care cel mai probabil va fi mai ieftin decât o cameră de hotel. De asemenea, hostelurile sunt o alegere excelentă pentru cei interesați de cazări ieftine. Însă, indiferent ce alegi, este important să o faci din timp, pentru a nu te confrunta cu perioada de cereri mari, în care prețurile sunt ridicate.
Cumpără bilete de avion din timp
Una dintre cele mai simple metode de a economisi bani atunci când îți planifici vacanța este să cumperi bilete de avion din timp, în special dacă vrei să pleci cu toată familia. Având în vedere că prețul curselor de avion fluctuează destul de mult, dacă le cumperi din timp, știi exact când pleci și îți poți lua liber de la muncă. De asemenea, ar trebui să știi că dacă pleci în timpul săptămânii, marțea și joia, biletele sunt, în general. Prin urmare, ar trebui să iei în considerare modificarea programului, astfel încât să pleci cu cea mai ieftină cursă.
Mergi în extrasezon
Când vine vorba de vacanțe, mulți dintre noi avem ideea generală de a merge către o destinație caldă și de a ne petrece timpul explorând. Dar s-ar putea să fii surprins să afli că există o mulțime de aventuri uimitoare care te așteaptă în extrasezon. Cea mai bună parte este că aceste destinații sunt de obicei mai puțin aglomerate, ceea ce face mai ușor pentru tine și familia sau prietenii tăi să trăiești o experiență autentică, care va fi sigur că fii memorabilă. Acest tip de vacanță este o modalitate excelentă de a explora o destinație exotică, poate chiar nu prima ta alegere, cu foarte puțini bani.
Optează pentru transportul în comun
Transportul, în general este foarte scump. Dar dacă mergi undeva cu avionul, trebuie să te descurci singur să ajungi din punctul A în punctul B. Ei bine, în această situație, ar trebui să optezi pentru transportul în comun, vând în vedere că o călătorie cu taxiul poate fi destul de piperată. Majoritatea orașelor turistice au abonamente de o săptămână pentru toate mijloacele de transport, care sunt mai ieftine decât dacă ai lua bilet de fiecare dată. Prin urmare, poți să economisești bani și la acest capitol, și astfel, să ai la dispoziție mai mulți bani de cheltuit pentru distracție.
Creează-ți un fond de urgență
Este crucial să ai niște bani uși deoparte pentru situații de urgență, în special dacă pleci într-o țară străină. Ideal ar fi să pui acei bani deoparte. Însă, dacă nu poți face acest lucru, trebuie să te interesezi din timp ce credite pentru nevoi personale poți să iei rapid și online. Folosește un calculator de credite, cum este cel de la Finbino pentru a afla care este cel mai bun împrumut rapid pentru nevoile tale. Astfel, în cazul în care se întâmplă ceva, vei ști exact ce să alegi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...