Au fost afectate cinci poduri, 30 de podeţe, o punte, 5,48 km de drum judeţean, 185,837 km de drum comunal, 57,61 km de străzi, la care se adaugă 0,538 km apărări de mal, 0,2 km eroziuni şi 0,6 km decolmatări.
Totodată, s-au înregistrat pagube reprezentând efecte negative produse de evenimente hidrometeorologice periculoase, inundaţiile provocând eroziuni, colmatări sau deteriorări de orice fel ale cursurilor de apă cadastrate, în zonele în care sunt în pericol locuinţe, obiective socio-economice, elemente de infrastructură, inclusiv căi de comunicaţie rutieră, feroviară şi altele, fiind afectate 15 UAT-uri, cu 18 localităţi, valoarea totală a acestor pagube ajungând la circa 157 de milioane de lei.
În urma intervenţiei instituţiilor cu atribuţii în gestionarea unor astfel de riscuri, situaţia a revenit la normalitate, fără a fi puse în pericol vieţi omeneşti.
Referitor la podul de pe DN 17 A, la km 50, în zona localităţii Suceviţa, unde apa căzută în cantităţi mari a produs eroziuni, s-a asigurat protecţia cu arocamente, se circulă pe o bandă şi jumătate şi se menţine restricţia de 7,5 tone şi lăţimea de 5 metri, restricţiile fiind semnalizate corespunzător.
Pentru evaluarea şi inventarierea pagubelor şi distrugerilor provocate de creşterile de temperatură, căderi abundente de precipitaţii şi efecte ulterioare, prin ordin de prefect s-au constituit comisii de evaluare a pagubelor, fiind întocmite, până în prezent, 34 de procese verbale şi două note de constatare.
Echipele Prefecturii vor efectua în continuare evaluări ale pagubelor produse de inundaţii în alte localităţi ale judeţului, ce vor face obiectul unui alt raport de sinteză ce va fi analizat în şedinţa CJSU de săptămâna viitoare, urmând ca ambele rapoarte să stea la baza iniţierii unui proiect de hotărâre de guvern pentru acordarea unor despăgubiri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar al României...
Gigantul rus Gazprom caută să majoreze preţurile...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Prețurile petrolului au fost...
BNR a publicat cursul valutar...
OpenAI se confruntă cu probleme tehnice, aplicația...
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.
Indicatorul de Încredere...
Sindicatul inginerilor de la...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.