PAID are fonduri să îi despăgubească pe românii afectaţi de inundaţii, dar procentul asiguraţilor este, în continuare, mic

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
PAID reconfirmă capacitatea de despăgubire a proprietarilor asigurați afectați de inundații.

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) își exprimă solidaritatea cu persoanele și comunitățile afectate de inundațiile severe din ultimele zile. În acest context, compania reconfirmă capacitatea de a răspunde prompt și eficient tuturor solicitărilor venite din partea asiguraților afectați. În plus, sistemul digital de gestionare a daunelor permite procesarea rapidă și eficientă a dosarelor, reducând semnificativ birocrația și timpul de așteptare pentru asigurați.

 

Din păcate, însă, procentul celor care îşi asigură locuinţele cu poliţa obligatorie PAD este foarte mic. Asta chiar dacă, repetăm, este o obligaţie iar preţul asigurării este mic. Aflaţi detalii aici: Inundațiile lovesc din nou, dar românii tot nu-și asigură casele: cum a evoluat protecția locuințelor în ultimii cinci ani

 

Cât costă o asigurare PAD

Locuință tip A, având o sumă asigurată de 100.000 lei și o primă de asigurare de 130 lei /an. O locuință de tip A este o construcție cu structură de rezistență din beton armat, metal ori lemn sau cu pereți exteriori din piatră, cărămidă arsă, lemn ori din orice alte materiale rezultate în urma unui tratament termic și/sau chimic.

Locuință tip B, având o sumă asigurată de 50.000 lei și o primă de asigurare de 50 lei/an. O locuință de tip B este o construcție cu pereți exteriori din cărămidă nearsă sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic și/sau chimic (ex. chirpici).

 

 

„Prioritatea noastră este să intervenim rapid și să gestionăm situațiile într-un mod eficient, în sprijinul persoanelor afectate. Îi încurajăm pe toți cei care dețin o asigurare PAD și care au suferit daune ca urmare a inundațiilor să notifice cât mai curând evenimentele produse, fie direct către PAID, fie prin intermediul asigurătorilor parteneri. Suntem pregătiți să ne îndeplinim rolul esențial de protecție financiară în fața riscurilor catastrofale. Rămânem un partener de încredere pentru comunitățile din România”, a explicat Nicoleta Radu, Director General PAID.

 

Notificarea (anunțarea) unei daune se poate face astfel:

  • fie direct la PAID accesând butonul albastru din dreapta sus in website-ul paidromania.ro
  • fie urmărind linkul https://www.paidromania.ro/notify/flow 
  • fie telefonic la numarul 0219930 fie folosind datele de contact ale companiilor de asigurare care au mijlocit încheierea contractului PAD.

 

PAID are la dispoziție fonduri proprii suficiente pentru acoperirea tuturor despăgubirilor necesare în urma acestor inundații. În plus, în cazul unui dezastru major, compania beneficiază de un program de reasigurare robust, în valoare de 1,4 miliarde de euro – cel mai mare din Europa Centrală și de Est. Acest mecanism asigură protecția financiară a locuințelor în fața celor trei riscuri majore prevăzute prin polița PAD: cutremur, alunecări de teren și inundații.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Dragos Anastasiu / Foto: gov.ro
Contabilă la calculator / Foto: Freepik

RO e-Factura a devenit obligatorie pentru aceste entități

RO e-Factura devine obligatorie pentru ONG-uri și...

Alexandru Nazare
ANAF

ANAF urmează să aibă un nou șef

Adrian Nicușor Nica a fost desemnat pentru a prelua conducerea Agenției...

Bancnote
Noile telefoane Nothing
Bogdan Ivan și partenerii kazahi
Bursa de Valori București
Registrul Auto Roman
Ciprian Tătărușanu și Alin Dobre
George-Sergiu Niculescu
Foto: Freepik.com
Stradă din București, noaptea / Foto: Lawrence Krowdeed / Unsplash
Banca Națională a României

Cât aur şi valută are Banca Naţională în rezerve

La 30 iunie 2025, rezervele valutare la Banca Naţională...

DGAF
Foto: Facebook Finanțe Sed Lex
La birou / FOTO: Freepik
Emmanuel Macron / Foto: Banca Mondială / Flickr
Renault / FOTO: Unsplash

Guvernul prorogă RO e-Factura pentru două domenii economice

Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...

Freepik.com

ANAF intră şi în cimitire: Fraudă cu monumente funerare

ANAF informează că a identificat o fraudă de peste 1,3...

Strângere de mână / FOTO: Freepik

BBVA nu renunţă la preluarea Sabadell

Grupul bancar spaniol BBVA a anunţat luni că va merge...

Bursa / Foto: Freepik
Protest spontan al unor angajați ai ANAF din Cluj-Napoca
Dragoș Pîslaru

pixel