Pachetul fiscal va fi decis miercuri. Guvernul vrea legiferarea până pe 7 iulie
Guvernul se află în criză de...
Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) își exprimă solidaritatea cu persoanele și comunitățile afectate de inundațiile severe din ultimele zile. În acest context, compania reconfirmă capacitatea de a răspunde prompt și eficient tuturor solicitărilor venite din partea asiguraților afectați. În plus, sistemul digital de gestionare a daunelor permite procesarea rapidă și eficientă a dosarelor, reducând semnificativ birocrația și timpul de așteptare pentru asigurați.
Din păcate, însă, procentul celor care îşi asigură locuinţele cu poliţa obligatorie PAD este foarte mic. Asta chiar dacă, repetăm, este o obligaţie iar preţul asigurării este mic. Aflaţi detalii aici: Inundațiile lovesc din nou, dar românii tot nu-și asigură casele: cum a evoluat protecția locuințelor în ultimii cinci ani
Locuință tip A, având o sumă asigurată de 100.000 lei și o primă de asigurare de 130 lei /an. O locuință de tip A este o construcție cu structură de rezistență din beton armat, metal ori lemn sau cu pereți exteriori din piatră, cărămidă arsă, lemn ori din orice alte materiale rezultate în urma unui tratament termic și/sau chimic.
Locuință tip B, având o sumă asigurată de 50.000 lei și o primă de asigurare de 50 lei/an. O locuință de tip B este o construcție cu pereți exteriori din cărămidă nearsă sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic și/sau chimic (ex. chirpici).
„Prioritatea noastră este să intervenim rapid și să gestionăm situațiile într-un mod eficient, în sprijinul persoanelor afectate. Îi încurajăm pe toți cei care dețin o asigurare PAD și care au suferit daune ca urmare a inundațiilor să notifice cât mai curând evenimentele produse, fie direct către PAID, fie prin intermediul asigurătorilor parteneri. Suntem pregătiți să ne îndeplinim rolul esențial de protecție financiară în fața riscurilor catastrofale. Rămânem un partener de încredere pentru comunitățile din România”, a explicat Nicoleta Radu, Director General PAID.
Notificarea (anunțarea) unei daune se poate face astfel:
PAID are la dispoziție fonduri proprii suficiente pentru acoperirea tuturor despăgubirilor necesare în urma acestor inundații. În plus, în cazul unui dezastru major, compania beneficiază de un program de reasigurare robust, în valoare de 1,4 miliarde de euro – cel mai mare din Europa Centrală și de Est. Acest mecanism asigură protecția financiară a locuințelor în fața celor trei riscuri majore prevăzute prin polița PAD: cutremur, alunecări de teren și inundații.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul se află în criză de...
RO e-Factura devine obligatorie pentru ONG-uri și...
Ministrul Finanțelor, Alexandru...
Adrian Nicușor Nica a fost desemnat pentru a prelua conducerea Agenției...
Autoritatea de Supraveghere...
Compania britanică Nothing...
RAR avertizează că peste 85.000...
Ciprian Tătăruşanu, fostul...
Curs valutar BNR, 1 iulie 2025.
Germania vrea să salveze...
Activele nete ale celor 248 de...
UE cere eliminarea imediată a...
Administrația Fondului pentru...
La 30 iunie 2025, rezervele valutare la Banca Naţională...
DGAF a identificat o fraudă...
Emmanuel Macron trage un semnal...
Renault ar urma să raporteze în...
Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...
ANAF informează că a identificat o fraudă de peste 1,3...
Grupul bancar spaniol BBVA a anunţat luni că va merge...
Guvernul României a adoptat...