Pană de curent la punctul de trecere a frontierei de la Sighetul Marmației

Autor: Matei Ion
Data publicării:
Mai mulți cetățeni ucrainei, blocați la frontieră
Mai mulți cetățeni ucrainei, blocați la frontieră
Bombardamentele rușilor au afectat grav infrastructura din Ucraina iar punctul de trecere a frontierei dintre România și Ucraina se este și acesta afectat de pana majoră de curent.

Mai multe persoane care intenţionau să ajungă în Ucraina sunt blocate în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei din cauza lipsei de energie electrică la graniţa de intrare/ieşire, Solotvino, Ucraina, a informat, joi seara, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă.

"În Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei se află mai multe persoane care doresc să se deplaseze în Ucraina. Acestea nu pot ieşi din ţara noastră, deoarece punctul de trecere a frontierei din Ucraina nu este alimentat cu energie electrică şi nu se pot prelucra în sistem documentele de călătorie. În urma intervenţiei prefectului Rudolf Stauder, persoanele aflate în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei vor primi de la autorităţile române sandwich-uri şi ceai cald" a spus Dan Bucă.

De asemenea, până la rezolvarea problemelor de alimentare cu energie electrică din frontiera ucraineană, persoanelor care doresc li se oferă găzduire în locurile de cazare din zonă, unde vor fi transportaţi de pompierii militari, însoţiţi de voluntari şi traducători.

În PTF Sighetu Marmaţiei operează Serviciul de Ajutor Maltez, Crucea Roşie Română şi alte ONG-uri locale care vin în sprijinul refugiaţilor de război.

Citește și:

Flota de petroliere a Rusiei, prea mică pentru a ”păcăli” plafonarea prețului la petrol

Flota de petroliere a Rusiei este prea mică pentru a ocoli complet planul Uniunii Europene, al țărilor G7 și al Australiei de a aplica un plafon de preț pentru exporturile de țiței pe mare ale Moscovei, începând cu 5 decembrie, spun analiștii.

Cantitatea pe care Rusia va fi incapabilă să o exporte va spori odată cu intrarea în vigoare, la 5 februarie, a sancțiunilor UE privind transporturile de produse rafinate rusești. În total, deficitul ar putea însemna că Rusia reduce exporturile cu aproximativ 1 milion de barili pe zi (bpd), în comparație cu fluxurile actuale către piața mondială de aproximativ 3,5 milioane de bpd. Impactul ar duce la creșterea prețurilor la petrol și carburanți și ar provoca noi presiuni inflaționiste globale. Rusia a declarat că nu va vinde petrol țărilor care aprobă plafonarea prețurilor.

O flotă paralelă 

Interdicțiile UE au ca scop să priveze Moscova de veniturile realizate din exportul de petrol care îi permit să își finanțeze operațiunea militară din Ucraina. Impactul sancțiunilor financiare occidentale și al faptului că rafinăriile evită să cumpere petrol rusesc a fost limitat până în prezent, deoarece China, India și alți importatori asiatici și-au mărit achizițiile de când Rusia a început invazia în Ucraina, la 24 februarie.

Plafonarea prețurilor ar putea avea, de asemenea, un efect limitat în cazul în care ar provoca perturbări care să determine creșterea pieței și să atenueze orice reducere a veniturilor rusești. Un plan al G7, care intră în vigoare la 5 decembrie, va permite industriei maritime să contribuie la exporturile de petrol rusesc, dar numai la un preț fix, plafonat. 

Pentru a menține fluxurile actuale de transport maritim de 3,5 milioane de barili pe zi, Moscova ar avea nevoie de aproximativ încă o treime de petroliere din numărul de care dispune acum. O recunoaște analistul rus Aleksei Gromov, de la Institutul Fundației pentru Energie și Finanțe din Moscova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Guvern sediu
Sediul Ministerului Finanțelor / Foto: Silviu Matei / Agerpres
Dolarul american / FOTO: Freepik

Dolarul continuă să cadă, ignorând orice acalmie

Datele privind inflația americană, o dezamăgire pentru...

Casă de schimb valutar
Google / FOTO: Freepik

Google: Una dintre cele mai mari actualizări din ultimii ani

Material 3 Expressive: un nou suflu pentru Android.

Freepik.com
Banca Națională a României
Bani

Dobânzile joacă la milimetru: azi scad, mâine cine știe

Dobânzile scad ușor, dar randamentele titlurilor de stat...

Bucureștiul și-a luat bani de la bursă
Albacher
Freepik.com
România găzduiește una dintre cele mai avansate fabrici din lume pentru produse fără fum. foto: PMI
Mașini pe autostradă / Foto: Freepik
Judecătorie / Foto: Freepik
Rețele electrice / Foto: Freepik
Sediul Hidroelectrica
Bursa de la București
Freepik.com

Producţia industrială a României, în declin

INS a cumunicat că producţia industrială a României a...

Vladimir Putin
Modificările din Codul fiscal scutesc unele venituri de la impozitare
Freepik.com
Banca Nationala a României
ANAF / Foto: Oana Pavelescu
Cereale / Sursa: Freepik.com

UE pregătește tarife mai dure pentru importurile din Ucraina

UE pregătește tarife mai dure pentru importurile din...

Foto: Freepik.com
Ședință de Guvern / FOTO: Gov.ro
Bursa de Valori București

pixel