Potrivit reprezentanților firmei, de zeci de ani, tradiția strângerii mâinii reprezintă una dintre probele de angajare la care sunt supuși candidații care aspiră la un post mai important.
Compania a chestionat 735 de adulți aflați în căutarea unui loc de muncă și i-a întrebat dacă dau mâna cu intervievatorii. Două treimi au recunoscut că nu au de gând să contacteze fizic cu alții pe fondul răspândirii coronavirusului. Doar o treime au considerat potrivită o strângere de mână.
Guvernul britanic a dezvoltat măsuri împotriva COVID-19, care includ interdicția de a da mâna, în 2020. Purtătorul de cuvânt al agenției, Jenna Alexander, spune că, acum obligativitatea strângerii de mână, precum și călătoriile pe distanțe lungi în interes de serviciu, sunt considerate formalități inutile.
„Salutul tradițional și la revedere din interviurile de muncă sunt considerate ritualuri vechi, de care majoritatea speră să scape. A fost nevoie de o pandemie globală și de instrucțiuni guvernamentale pentru a schimba percepția oamenilor. Scopul interviului este de a vă asigura că persoana este potrivită pentru locul de muncă, nu de a evalua cât de bine dau mâna ”, a adăugat ea.
Citește și Interzis în ultima zi a anului. Cum scapi de ghinion în anul următor
Anul trecut, dr. James Shepperd, profesor de psihologie socială al Universității din Florida, a propus o alternativă la strângerea mâinii după încheierea pandemiei de coronavirus: înclinarea capului sau, de ce nu, o ușoară plecăciune, după modelul japonezilor.
”E adevărat, o ușoară plecăciune poate căpăta interpretări ciudate în Occident, unde acest gest nu se poartă din considerente care țin mai degrabă de prejudecăți decât de argumente consistente.
Dar, dacă oamenii de la vârful oricărei țări ar începe să folosească această formă de salut, el va fi preluat și de restul populației”, a apreciat profesorul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...