Panică la Wuhan, epicentrul pandemiei! Ce au descoperit experții chinezi
Autor: Simona Haiduc | 27 ian, 09:50
Există o stare de îngrijorare printre cercetătorii chinezi
Există o stare de îngrijorare printre cercetătorii chinezi
Oamenii de știință din China au anunțat NeoCov, un coronavirus identificat în Africa are principii de pătrundere celulară similare cu SARS-CoV-2 și, prin urmare, reprezintă un potențial risc pentru oameni.

Cercetătorii chinezi din Wuhan, orașul de unde a pornit, la sfârșitul anului 2019, pandemia de COVID-19, au publicat prima variantă a studiului lor pe bioRxiv. Cei mai mulți dintre autorii lucrării sunt angajați ai Universității din respectivul oraș. 

NeoCoV a fost detectat la liliecii din Africa de Sud și, până în prezent, circulă în această populație. Îngrijorarea oamenilor de știință este generată de faptul că acest coronavirus are un potențial latent de a suferi mutații și, ca urmare, de a dobândi capacitatea de a pătrunde nu numai în celulele animale, ci și în cele umane.

NeoCoV este o rudă apropiată a coronavirusului MERS-CoV, agentul cauzal al sindromului respirator din Orientul Mijlociu, care a avut un focar în anii 2010.

"În acest studiu, am descoperit în mod neașteptat că NeoCoV și ruda sa apropiată PDF-2180-CoV pot folosi în mod eficient unele tipuri de enzimă de conversie a angiotensinei 2 (ACE2, receptorul prin care unele coronavirusuri intră în organism - RBC) de liliac și, din păcate, ACE2 umană pentru a intra în organism", au scris cercetătorii.

Citește și Leacuri împotriva OMICRON. Oamenii de știință au întocmit o listă

Citește și OMS: Patru tulpini de Omicron circulă acum în întreaga lume

Coronavirusul SARS-CoV-2, care a provocat pandemia COVID-19, utilizează, de asemenea, ACE-2 pentru a pătrunde în organism.

Oamenii de știință chinezi notează că studiul lor descrie primele cazuri de utilizare a ACE2 de către "rudele" coronavirusului MERS-CoV. Acest lucru dezvăluie o "potențială amenințare la adresa biosecurității", notează ei.

Oamenii de știință au declarat că trebuie monitorizat îndeaproape comportamentul virusului. În același timp, ei au subliniat că natura NeoCoV nu este încă bine înțeleasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Impozitul progresiv! Câştigaţi mai mult, plătiţi mai mult

Guvernul și a dat seama că are nevoie urgentă de noi...

Preţul grâului a bubuit în Europa. Este un nou record

Este consecință logică a unei decizii adoptate recent de...

ANAF face angajări masive. Condiții de angajare

ANAF anunță că scoate la concurs zeci de posturi de...

McDonald's pleacă din Rusia, după 30 de ani

Celebrul lanţ de restaurante de tip fast-food şi-a...

Urmează o criză imobiliară? La ce ne putem aștepta

Cu un război lângă granița României care amenință să se...

De ce nu au fost virate vineri salariile profesorilor

Vineri, 13 mai, cadrele didactice ar fi trebuit să...

Crossuri externe