Panică la Wuhan, epicentrul pandemiei! Ce au descoperit experții chinezi
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Există o stare de îngrijorare printre cercetătorii chinezi
Există o stare de îngrijorare printre cercetătorii chinezi
Oamenii de știință din China au anunțat NeoCov, un coronavirus identificat în Africa are principii de pătrundere celulară similare cu SARS-CoV-2 și, prin urmare, reprezintă un potențial risc pentru oameni.

Cercetătorii chinezi din Wuhan, orașul de unde a pornit, la sfârșitul anului 2019, pandemia de COVID-19, au publicat prima variantă a studiului lor pe bioRxiv. Cei mai mulți dintre autorii lucrării sunt angajați ai Universității din respectivul oraș. 

NeoCoV a fost detectat la liliecii din Africa de Sud și, până în prezent, circulă în această populație. Îngrijorarea oamenilor de știință este generată de faptul că acest coronavirus are un potențial latent de a suferi mutații și, ca urmare, de a dobândi capacitatea de a pătrunde nu numai în celulele animale, ci și în cele umane.

NeoCoV este o rudă apropiată a coronavirusului MERS-CoV, agentul cauzal al sindromului respirator din Orientul Mijlociu, care a avut un focar în anii 2010.

"În acest studiu, am descoperit în mod neașteptat că NeoCoV și ruda sa apropiată PDF-2180-CoV pot folosi în mod eficient unele tipuri de enzimă de conversie a angiotensinei 2 (ACE2, receptorul prin care unele coronavirusuri intră în organism - RBC) de liliac și, din păcate, ACE2 umană pentru a intra în organism", au scris cercetătorii.

Citește și Leacuri împotriva OMICRON. Oamenii de știință au întocmit o listă

Citește și OMS: Patru tulpini de Omicron circulă acum în întreaga lume

Coronavirusul SARS-CoV-2, care a provocat pandemia COVID-19, utilizează, de asemenea, ACE-2 pentru a pătrunde în organism.

Oamenii de știință chinezi notează că studiul lor descrie primele cazuri de utilizare a ACE2 de către "rudele" coronavirusului MERS-CoV. Acest lucru dezvăluie o "potențială amenințare la adresa biosecurității", notează ei.

Oamenii de știință au declarat că trebuie monitorizat îndeaproape comportamentul virusului. În același timp, ei au subliniat că natura NeoCoV nu este încă bine înțeleasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...


pixel