Parcul eolian "Mihai Viteazu", vândut cu 88 de milioane de euro
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Parc eolian / Foto: Freepik
Parc eolian / Foto: Freepik
Grupul Premier Energy a achiziţionat parcul eolian "Mihai Viteazu" din judeţul Constanţa, o regiune renumită pentru condiţiile favorabile de vânt, capacitatea totală instalată fiind de 80 MW, iar producţia netă estimată este de 165 GWh pe an, a anunţat, luni, compania.

Valoarea tranzacţiei este de 88 de milioane de euro şi include aproximativ 520.000 de certificate verzi. Aceasta urmează să fie supusă aprobărilor de reglementare standard pentru acest tip de tranzacţie în România.

Conform unui comunicat al companiei, remis luni AGERPRES, achiziţia strategică întăreşte în continuare angajamentul Premier Energy pentru leadership în producţia de energie durabilă şi îşi dublează practic amprenta în activul operativ de energie eoliană.

Grupul Premier Energy, împreună cu subsidiara sa Alive Capital, este unul dintre cei mai mari jucători din segmentul energiei regenerabile, cu o capacitate instalată de peste 900 MW în proprietate, gestionare şi dezvoltare în România. Înainte de achiziţie, parcul eolian era gestionat de Alive Capital. Această tranziţie asigură o continuitate operaţională fără probleme şi subliniază dedicarea Premier Energy pentru menţinerea celor mai înalte standarde de eficienţă şi performanţă.

Cu această ultimă achiziţie, Premier Energy îşi consolidează poziţia de lider în sectorul energiei regenerabile, întărindu-şi capacităţile de producţie şi reconfirmând angajamentul său faţă de sustenabilitate şi profitabilitatea acţionarilor, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, tranzacţia este preconizată în vara anului 2024, condiţionată de aprobările de reglementare standard, inclusiv de aprobarea Consiliului Concurenţei.

Cu una dintre cele mai rapide rate de creştere din regiunea Europei de Sud-Est, grupul Premier Energy operează trei segmente de afaceri: producţie, gestionare şi furnizare de energie regenerabilă împreună cu subsidiara sa Alive Capital; producţie, furnizare şi distribuţie de electricitate şi furnizare şi distribuţie de gaze naturale.

Premier Energy are în portofoliul său regional 2,4 milioane de clienţi casnici şi non-casnici şi operează o reţea de distribuţie a gazelor de peste 3.600 km în mai multe judeţe din România. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Mircea Coșea: BNR a ajuns un alergător singur de cursă lungă

Banca Națională a României a transmis luni, 13 aprilie,...

Şeful Fed anunţă că va mai dura până la scăderea dobânzilor

Jerome Powell, președintele Rezervei Federale a SUA, a...

Grup de influenceri, proces împotriva interzicerii TikTok

Un grup de influenceri TikTok au intentat un proces la o...

Cuprul, tot mai căutat şi mai scump

Cotația “futures” a cuprului a crescut cu aproape 23%...

Ce s-a decis în şedinţa de Guvern de marţi. Află detalii

Actele normative adoptate în cadrul ședinței Guvernului...

Cu cât s-a scumpit manopera în service-urile auto

S-a scumpit serios manopera pentru reparaţiile auto.

China se opune ferm noilor taxe vamale impuse de SUA

China și-a arătat opoziția față de majorarea tarifelor...

Prețul argintului, în creștere: Cauze și implicații

Prețul argintului a înregistrat o creștere semnificativă...

INS vine cu o veste bună privind rata inflației

Cele mai recente cifre publicate de INS privind rata...

Biden scoate artileria grea împotriva importurilor din China

Administrația Biden a anunțat o serie de măsuri pentru a...

Belgienii se înghesuie să-și vândă aurul. Explicații

Sunt date anunțate de magazinul de vânzări online...


pixel