Parteneriat între BVB și Ministerul pentru Mediul de Afaceri
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Bursa de Valori Bucuresti
Bursa de Valori Bucuresti
Strategii de dezvoltare a mediului de afaceri, diversificarea surselor de finanţare şi înlesnirea accesului companiilor la finanţare sunt câteva dintre iniţiativele ce vor fi promovate în cadrul noului parteneriat semnat între Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA) şi Bursa de Valori Bucureşti (BVB). 

"Mediul privat din România a atins un grad de maturitate care permite ca piaţa de capital să fie luată în considerare din ce în ce mai mult ca soluţie de finanţare. Listările de acţiuni sau emisiunile de obligaţiuni aduc premisele unei accelerări în business - fie producţie, investiţii sau exporturi", a afirmat Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, într-un comunicat de presă al ministerului de resort, transmis joi AGERPRES.

Pe durata noului parteneriat, cele două entităţi semnatare vor organiza, în 2019, o serie de opt workshop-uri în cele opt agenţii pentru IMM, Atragere de Investiţii şi Promovare a Exportului din cadrul ministerului. Evenimentele vor avea loc în Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Iaşi, Ploieşti, Târgu Mureş şi Timişoara.

"Bursa caută să susţină antreprenorii care au deficit de capital şi excedent de idei de dezvoltare a afacerii. Rolul acestui parteneriat este acela de a fi mai aproape de antreprenori şi de a pune în legătură companiile în căutare de finanţare cu investitorii care au capitalul atât de necesar dezvoltării acestora', a declarat directorul general al BVB, Adrian Tănase.

Potrivit MMACA, în cadrul workshop-urilor, BVB va prezenta reprezentanţilor mediului de afaceri oportunităţile pe care piaţa de capital le oferă atât companiilor care doresc să se dezvolte, cât şi investitorilor individuali care doresc să utilizeze mecanismele bursiere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

De ce americanii vor să interzică TikTok

TikTok și proprietarul rețelei de socializare,...

Porturile belgiene, invadate de mașini electrice chinezești

Consecință a volumului impresionant de producție al...

Bijuterii: Richemont achiziționează grupul italian Vhernier

Gigantul elvețian Richemont, proprietar printre altele...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel