Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Șapte bărbați au fost condamnați la 15 zile de detenție pentru că au participat la o "adunare în masă a cetățenilor într-un loc public", a relatat luni serviciul de știri de stat Tass, citând tribunalul Taganski din Moscova.
Aceștia se aflau printre șoferii care au fost săltați de poliție cu o zi mai devreme, după ce proprietarii a nu mai puțin de 170 de mașini străine de lux, inclusiv Ferrari, Lamborghini, Porsche, Hummer, Bentley și Rolls-Royce, s-au adunat pentru un miting numit "Bogat și de succes" care a avut loc pe străzile capitalei ruse.
Moscova este cunoscută pentru bogații care își afișează ostentativ a bogăția, chestiune care s-a împământenit în deceniile care au urmat prăbușirii comunismului. Dar invazia lui Putin din 24 februarie în Ucraina a fost însoțită de legi represive, Kremlinul încercând să zdrobească orice potențial semn de disidență. Printre noile măsuri luate de Kremlin fiind și interdicția privind adunările publice.
În condițiile în care armata rusă este tot mai mult împotmolită în Ucraina, pe fondul rapoartelor privind pierderile militare uriașe, oficialii și poliția iau măsuri drastice chiar și în cazul activităților fără legătură cu acestea, pentru a menține un control public strict.
"Ceea ce era legal ieri poate fi interzis astăzi, doar că majoritatea oamenilor nu au realizat încă acest lucru", a declarat Mihail Vinogradov, șeful Fundației Politice din Sankt Petersburg. "Pentru autorități, principiul este "niciun eveniment public nu este permis, cu excepția celor pe care le organizăm noi înșine".
Persoanele reținute nu au putut fi identificate imediat iar Poliția a confiscat multe dintre vehiculele participante la mitingul neautorizat, a relatat Tass.
Mass-media de stat a preluat știrea ca pe o poveste morală populistă.
Vladimir Djabarov, care este prim-vicepreședinte al comisiei pentru afaceri externe din camera superioară a parlamentului rus este de părere că organizatorii mitingului ar trebui să fie trimiși ca pedeapsă pe front pentru a ajuta trupele care își riscă viața luptând în estul Ucrainei . Deși "nu știu cum" să lupte, ei ar putea ajuta ca infirmieri în spitalele militare, a scris Djabarov pe Telegram.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...