Pași de urmat la cumpărarea unei locuințe noi. Expertul imobiliar Diana Micu explică la ce trebuie să fiţi atenţi

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Constructii. Foto: Pexels.com
Constructii. Foto: Pexels.com
EXCLUSIV
Expertul în imobiliare Diana Micu a vorbit în cea mai recentă ediție a emisiunii ”Totul despre bani” de pe DCNews și DCBusiness despre care sunt pașii de urmat cei mai importanți în achiziționarea unui apartament nou și cum trebuie verificat pentru a ne asigura că nu vor exista niciun fel de probleme pe viitor.

Pentru a nu afla mult prea târziu, după achiziționarea unei locuințe recent construite, că există anumite vicii ascunse, cumpărătorii trebuie să se uite la câteva lucruri esențiale, susține Diana Micu.

”În cazul locuințelor noi este foarte important istoricul dezvoltatorului de la care alegeți să cumpărați pentru că este singurul ghidaj mai aproape de realitate care ne poate fi de folos în această situație ca să știm dacă dezvoltatorul a livrat locuințe în trecut și dacă s-a ținut de promisiuni sau de clauzele pe care le-a trecut în contract. Într-un proiect pe care îl vizați dumneavoastră sau într-un proiect anterior este foarte simplu să puneți o întrebare. Există grupuri de Facebook sau puteți merge să întrebați oamenii ce părere au sau ce parcurs au avut cu dezvoltatorul respectiv de la cap la coadă. 

În al doilea trebuie să se țină cont de materialele care au fost folosite și de raportul calitate preț, pentru că nu ne putem aștepta la un preț atractiv iar la acel preț să avem parte de cele mai performante materiale sau tehnici de lucru. Structura de rezistență trebuie să arate bine, să nu existe segregări, desprinderi, goluri, bucăți căzute și să vedem din ce s-au făcut pereții”.

Un alt lucru care ar putea să fie un mare inconvenient pentru cei care se mută într-o zonă în plină dezvoltare este obturarea priveliștii. Pentru a se asigura că, după ce se mută în noua locuință, nu se trezește cu un bloc care să acopere priveliștea care probabil a reprezentat unul dintre motivele achiziției, cumpărătorul trebuie să facă și câteva cercetări în acest sens, subliniază Diana Micu.

Dacă sunt lucrări publice, acestea se pot vedea de obicei pe site-ul primăriei sau direct la sediul primăriei. Dacă vorbim de o autorizație de construire emisă, în acest caz, se plasează pe gard toate detaliile respective, ce urmează să se construiască și câte etaje va avea. Însă dacă există doar un certificat de urbanism, deci este un teren liber și nu este o autorizație emisă, nu sunt obligați să posteze pe gard, în acest caz este mai dificil pentru că un certificate de urbanism nu ține loc de autorizație și nu putem știi dacă cel care a solicitat acel certificat de urbanism va vrea să meargă cu proiectul pe care primăria îl agreează pe zona respectivă sau nu, deci dacă există ceva înregistrat se poate afla, altfel este un risc”, a conchis expertul imobiliar.

Urmăriți emisiunea în video-ul atașat mai jos:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Camioane/ Foto: Freepik

RO e-Transport, frânat de Guvern care amână sancțiunile

Guvernul amână sancțiunile pentru e-Transport până la...

Lucrător la spații verzi / Foto: Freepik
La bancă
Familie / Foto: Freepik
Cristian Popa, BNR
Unifarm / Foto: Agerpres
Steagul Bulgariei
Donald Trump și Elon Musk
Donald Trump / Foto: Flickr
Bani / Foto: DCBusiness
Comisarul european pentru Buget, luptă antifraudă şi administraţie publică, Piotr Serafin
Bună dimineața! / FOTO: Freepik
Grafic bursă / FOTO: Freepik

Rulaj de aproape 13,67 milioane de euro la BVB

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a încheiat sesiunea de...

Oameni pe stradă / FOTO: Freepik
Termificare / Foto: Freepik
Comisarul european Valdis Dombrovskis / FOTO: Wikipedia

UE vrea „mai multă claritate” privind dorințele americane

În același timp, Uniunea Europeană nu intenționează să...

Lingouri de aur / sursa foto: Freepik.com
Mașini / FOTO: Freepik
Calcule / FOTO: Freepik
Foto: Pexels.com
Medicamente / FOTO: Freepik
Lingouri de aur
Donald Trump și Jerome Powell / Foto: Casa Albă / Flickr
Semiconductori. Foto: Pexels.com

Semiconductori: Cui vând grupurile europene?

Când investești într-o companie, este esențial să...

Carte electronică de indentitate
Elvira Nabiullina, guvernatorul Băncii Centrale a Rusiei / Foto: kremlin.ru
Impozite și taxe / Foto: Freepik
Tractor pe câmp / FOTO: Freepik
Foto:Freepik.com

pixel