BNR dezvăluie: Așa arată portretul perfect al unei afaceri de succes în România!
Un studiu publicat de Banca...
Pentru a nu afla mult prea târziu, după achiziționarea unei locuințe recent construite, că există anumite vicii ascunse, cumpărătorii trebuie să se uite la câteva lucruri esențiale, susține Diana Micu.
”În cazul locuințelor noi este foarte important istoricul dezvoltatorului de la care alegeți să cumpărați pentru că este singurul ghidaj mai aproape de realitate care ne poate fi de folos în această situație ca să știm dacă dezvoltatorul a livrat locuințe în trecut și dacă s-a ținut de promisiuni sau de clauzele pe care le-a trecut în contract. Într-un proiect pe care îl vizați dumneavoastră sau într-un proiect anterior este foarte simplu să puneți o întrebare. Există grupuri de Facebook sau puteți merge să întrebați oamenii ce părere au sau ce parcurs au avut cu dezvoltatorul respectiv de la cap la coadă.
În al doilea trebuie să se țină cont de materialele care au fost folosite și de raportul calitate preț, pentru că nu ne putem aștepta la un preț atractiv iar la acel preț să avem parte de cele mai performante materiale sau tehnici de lucru. Structura de rezistență trebuie să arate bine, să nu existe segregări, desprinderi, goluri, bucăți căzute și să vedem din ce s-au făcut pereții”.
Un alt lucru care ar putea să fie un mare inconvenient pentru cei care se mută într-o zonă în plină dezvoltare este obturarea priveliștii. Pentru a se asigura că, după ce se mută în noua locuință, nu se trezește cu un bloc care să acopere priveliștea care probabil a reprezentat unul dintre motivele achiziției, cumpărătorul trebuie să facă și câteva cercetări în acest sens, subliniază Diana Micu.
”Dacă sunt lucrări publice, acestea se pot vedea de obicei pe site-ul primăriei sau direct la sediul primăriei. Dacă vorbim de o autorizație de construire emisă, în acest caz, se plasează pe gard toate detaliile respective, ce urmează să se construiască și câte etaje va avea. Însă dacă există doar un certificat de urbanism, deci este un teren liber și nu este o autorizație emisă, nu sunt obligați să posteze pe gard, în acest caz este mai dificil pentru că un certificate de urbanism nu ține loc de autorizație și nu putem știi dacă cel care a solicitat acel certificat de urbanism va vrea să meargă cu proiectul pe care primăria îl agreează pe zona respectivă sau nu, deci dacă există ceva înregistrat se poate afla, altfel este un risc”, a conchis expertul imobiliar.
Urmăriți emisiunea în video-ul atașat mai jos:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Un studiu publicat de Banca...
Ministerul Dezvoltării,...
Agenția Națională pentru...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...