Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Paul Radu, Roche România: „Casa de Sănătate să acopere costurile medicamentelor eficiente”
10 iul, 14:38
Paul Radu, Market Access & Government Affairs Director al Roche, a vorbit, în cadrul dezbaterii „HEALTH ROMÂNIA”, organizate de DCMedia Group, despre diagnostic, nevoia unui acord cu CNAS și despre necesitatea intervențiilor pentru facilitatea accesului pacienților la medicamente.
Paul Radu, Roche România
Paul Radu, Roche România

„Din 2015, odată cu implementarea noii legislații pe cost volum și cost volul rezultat s-a făcut un pas înainte în direcția eficientizării, în direcția încercării de a utiliza mai bine resursele, iar genul acesta de contracte folosite pentru Hepatita C ne arată că putem ajunge la mecanisme prin care să rambursăm, în momentul în care există rezultate. Cred că, în continuare, apropo de întrebarea dacă avem nevoie de finanțare, legislație, resurse umane sau management performant, cred că din fiecare ne mai trebuie câte puțin, pentru că, în momentul în care vorbim de medicina viitorului, în momentul în care vorbim de această dimensiune a medicinei personalizate, de a trata pacienții cu medicația care produce cele mai bune rezultate pentru fiecare pacient, avem nevoie, pe de o parte, să identificăm pacienții, să avem metode de identificare a pacienților, de a face un diagnostic precis, corect și apoi să intervenim pentru a trata pacienții respectivi. Aici trebuie să lucrăm împreună pentru a avea mecanisme prin care diagnosticul care se pune la nivelul pacientului, în vederea luării unei decizii privind tratamentul, să fie unul precis, avem nevoie ca modul în care se pune diagnosticul - dacă luăm exemplul cancerului -, în momentul în care ai un pacient complex, ai nevoie de o intervenție multidisciplinară, pentru a pune diagnosticul corect și a propune cea mai bună intervenție. Și trebuie să lucrăm împreună, astfel încât să putem crea un sistem, astfel încât pacienții să fie corect diagnosticați și să primească produsele de care au nevoie”, a precizat Paul Radu.

Producătorii să-și asume costurile medicamentelor care nu dau rezultate

Directorul Roche România a propus condiții contractuale diferite pentru pacienți, astfel încât, dacă se demonstrează că un medicament are eficacitate, CNAS să preia acoperirea cheltuielilor, iar dacă nu are, o parte din cheltuială sau costul total să fie preluat de producătorul de medicamente. „Putem să luăm exemplul hepatitei C și pentru alte domenii, iar împreună cu producătorii de medicamente să facem condiții contractuale diferite, astfel încât, în momentul în care un medicament are eficacitate, Casa să preia acoperirea cheltuielilor, iar dacă medicamentul nu este eficace, o parte din cheltuiala respectivă - sau, poate, în totalitate - să fie preluată de producătorul de medicamente. Pentru aceasta, însă, avem nevoie de investiții”, a mai precizat directorul Roche România.

„Problema accesului la medicamente este una europeană. A fost unul dintre obiectivele președinției noastre la Consiliul european”, a precizat ministrul Srina Pintea.

Ştiri Recomandate

De fapt, este tot o afacere
Europenii se pregătesc de un nou val de căldură
Coperta revistei Stern
Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor
Regina Elisabeta a II-a

Ce conține obligatoriu bagajul Reginei Elisabeta a II-a

În timp ce noi în bagaje ne punem ceva...

Gheața superionică există pe planete precum Uranus și Neptun

Fizicienii au reușit să creeze gheața la 2.000 grade Celsius

Fizicienii au descoperit că există o stare a materiei...

Cei doi berlinezi au fost reclamați de un rezident al Veneției

Doi germani, amendați cu 950 € și dați afară din Veneția

Un cuplu de turişti germani surprinşi vineri în...

Situatia este dramatica la nivel european