Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
„Din 2015, odată cu implementarea noii legislații pe cost volum și cost volul rezultat s-a făcut un pas înainte în direcția eficientizării, în direcția încercării de a utiliza mai bine resursele, iar genul acesta de contracte folosite pentru Hepatita C ne arată că putem ajunge la mecanisme prin care să rambursăm, în momentul în care există rezultate. Cred că, în continuare, apropo de întrebarea dacă avem nevoie de finanțare, legislație, resurse umane sau management performant, cred că din fiecare ne mai trebuie câte puțin, pentru că, în momentul în care vorbim de medicina viitorului, în momentul în care vorbim de această dimensiune a medicinei personalizate, de a trata pacienții cu medicația care produce cele mai bune rezultate pentru fiecare pacient, avem nevoie, pe de o parte, să identificăm pacienții, să avem metode de identificare a pacienților, de a face un diagnostic precis, corect și apoi să intervenim pentru a trata pacienții respectivi. Aici trebuie să lucrăm împreună pentru a avea mecanisme prin care diagnosticul care se pune la nivelul pacientului, în vederea luării unei decizii privind tratamentul, să fie unul precis, avem nevoie ca modul în care se pune diagnosticul - dacă luăm exemplul cancerului -, în momentul în care ai un pacient complex, ai nevoie de o intervenție multidisciplinară, pentru a pune diagnosticul corect și a propune cea mai bună intervenție. Și trebuie să lucrăm împreună, astfel încât să putem crea un sistem, astfel încât pacienții să fie corect diagnosticați și să primească produsele de care au nevoie”, a precizat Paul Radu.
Producătorii să-și asume costurile medicamentelor care nu dau rezultate
Directorul Roche România a propus condiții contractuale diferite pentru pacienți, astfel încât, dacă se demonstrează că un medicament are eficacitate, CNAS să preia acoperirea cheltuielilor, iar dacă nu are, o parte din cheltuială sau costul total să fie preluat de producătorul de medicamente. „Putem să luăm exemplul hepatitei C și pentru alte domenii, iar împreună cu producătorii de medicamente să facem condiții contractuale diferite, astfel încât, în momentul în care un medicament are eficacitate, Casa să preia acoperirea cheltuielilor, iar dacă medicamentul nu este eficace, o parte din cheltuiala respectivă - sau, poate, în totalitate - să fie preluată de producătorul de medicamente. Pentru aceasta, însă, avem nevoie de investiții”, a mai precizat directorul Roche România.
„Problema accesului la medicamente este una europeană. A fost unul dintre obiectivele președinției noastre la Consiliul european”, a precizat ministrul Srina Pintea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...