Paypal se alătură companiilor tehnologice care fac disponibilizări în masă

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
PayPal / sursa foto: Pexels.com / Brett Jordan
PayPal / sursa foto: Pexels.com / Brett Jordan
PayPal anunță că va elimina încă 2.500 de locuri de muncă, adică 9% din forța de muncă a companiei la nivel global, la un an după ce a făcut o decizie similară.

Directorul executiv Alex Chriss a declarat personalului că hotărârea a fost luată pentru a "redimensiona" compania "atât prin reduceri directe, cât și prin eliminarea rolurilor disponibile în prezent", scrie BBC.

Personalul care este afectat va fi notificat până la sfârșitul săptămânii, a precizat gigantul din sectorul plăților digitale.

PayPal se confruntă cu o concurență în creștere din partea unor rivali precum Apple, Zelle și Block.

Alex Chriss a fost adus anul trecut de la compania de software pentru a ajuta la redresarea PayPal.

Investitorii au sperat că acesta va reuși să revigoreze prețul acțiunilor companiei, care a scăzut cu peste 20% în ultimele 12 luni.

În luna noiembrie, PayPal a raportat primele sale rezultate sub conducerea noului șef, care au depășit așteptările analiștilor, dând investitorilor speranța că redresarea era în curs.

Săptămâna trecută, firma a lansat noi produse bazate pe inteligența artificială, precum și o funcție de plată cu un singur clic.

 

Concedierile în masă, un fenomen în rândul companiilor tech

 

Aceste reduceri de personal urmează zecilor de mii de concedieri efectuate de alți giganți din domeniul tehnologiei în ultimele luni.

Peste 260.000 de locuri de muncă au fost pierdute în acest sector anul trecut, potrivit site-ului Layoffs.fyi, care urmărește reducerile de personal din industria tehnologică.

Doar în ultima lună, aproape 100 de firme de tehnologie - printre care Meta, Amazon, Microsoft, Microsoft, Google, TikTok și Salesforce - au anunțat în total 25.000 de reduceri de personal.

Săptămâna aceasta, Block, care este condusă de cofondatorul Twitter, Jack Dorsey, a început să reducă numărul de locuri de muncă, pentru a atinge ținta de 1.000 de disponibilizări până la sfârșitul anului.

Anul trecut, directorii companiilor tehnologice au pus pierderile de locuri de muncă pe seama angajărilor consistente din timpul pandemiei și din pricina inflației ridicate care a dus la o cerere slabă a consumatorilor.

Cu toate acestea, unii lucrători din industria tehnologică ripostează. La începutul acestei luni, un sindicat care reprezintă lucrătorii de la Google a declarat că este "inutil" ca gigantul tehnologic să reducă sute de locuri de muncă, în condițiile în care face miliarde de dolari pe an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Foto: Freepik.com
Freepik.com
Freepik.com
Foto: Freepik.com
Freepik.com
Cosmin Marinescu
Foto: Freepik.com
Panouri solare / Foto: Unsplash
Foto: Freepik.com
Freepik.com
Lingouri de aur / sursa foto: Freepik.com
Foto ilustrativ: Freepik.com
În magazin / FOTO: Freepik
Casă de schimb valutar / Foto: Oana Pavelescu

Surpriză pe piața valutară: dolarul cade, aurul urcă!

BNR a publicat vineri, 11 aprilie 2025, cursul valutar...

Declarația unică - Foto ilustrativ
Donald Trump
Foto: Freepik.com

SUA şi Rusia discută, la Moscova, soarta Ucrainei

Mesagerul lui Trump la Kremlin: Steve Witkoff negociază...

Foto ilustrativ / Foto: Freepik
Oameni pe stradă / Foto: Oana Pavelescu
București / Foto: Freepik
Pensionari
Reciclare
Investitorii fug de dolar și obligațiuni americane / Foto: Freepik
Ursula von der Leyen
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Banca Națională a României
Foto: Freepik.com
Donald Trump

pixel