Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
"Obiectivul nostru principal este acela de a contribui la modificările de reglementare şi deciziile necesare pentru ca principalii operatori de pe piaţa europeană să aibă forţa necesară pentru a concura pe piaţa mondială", a declarat secretarul de stat pentru telecomunicaţii, María González Veracruz. Potrivit acesteia, Spania va ajuta "în orice mod va putea" pentru a avansa această consolidare, dar nu a oferit detalii concrete.
Consolidarea sectorului european al telecomunicaţiilor este de mult timp considerată o condiţie pentru a da naştere unor mari operatori care să rivalizeze cu firmele din SUA şi China. Companii precum Vodafone Group Plc şi Orange SA au preluat rivali mai mici din ţările unde operează, dar până acum au fost reticente la ideea de a-şi uni forţele pentru a da naştere unor adevăraţi campioni europeni.
Organismele de reglementare de la Bruxelles se opun unor tranzacţii mari, în special dacă reduc numărul competitorilor de pe o piaţă de la patru la trei. Proiectul, în valoare de 8,6 miliarde de euro, privind fuziunea între divizia spaniolă a grupului Orange şi operatorul Masmovil Ibercom este subiectul unei investigaţii amănunţite din partea Comisiei Europene, iar o decizie este aşteptată undeva în luna august.
Statele membre UE asigură pe rând preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, iar mandatul Spaniei va începe în luna iulie. Chiar dacă ţările care asigură preşedinţia UE nu au o putere executivă, statele pot să se folosească de poziţia lor pentru a stabili agenda de discuţie.
Promovarea consolidării necesită un echilibru între interesele locale, specifice fiecărei ţări şi o strategie la nivelul întregii Europe, a spus Gonzalez Veracruz, deoarece majoritatea ţărilor vor să aibă un mare operator naţional şi multe sunt reticente la ideea ca acest operator să fie preluat de jucătorii din afară.
Spania este un susţinător deschis al propunerilor venite din sectorul telecomunicaţiilor pentru ca giganţii din tehnologie, precum Meta Platforms Inc sau Alphabet Inc, să plătească o taxă pentru că utilizează infrastructura de telecomunicaţii.
Gonzalez Veracruz a spus că autorităţile spaniole încă analizează dacă să prezinte un document scris în sprijinul iniţiativei "fair share", adăugând că dezbaterea cu privire la acest subiect trebuie să aibă loc de urgenţă.
Citește și Orange, în vizorul Bruxelles-ului. UE se teme de "prețuri mai mari”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...