Adio petrol de 80 de dolari/baril! Care sunt noile previziuni de preț
Deși înăsprirea sancțiunilor...
Adi Croitoru susține că a verificat personal peștera respectivă și nu a găsit nici urmă de lilieci. Șefa ANANP susține că acesta este doar unul dintre cauzele pentru care Guvernul a decis să scoată ariile naturale protejate din custodia ONG-urilor și să le treacă în administrarea Agenției.
”Cei care își taie venele în direct sau în reluare pentru ca această instituție să nu administreze ariile protejate, în afară de banii din avize - și care nu sunt bani de buzunar, administrează bani europeni. De exemplu, la Agenție derulăm acum proiecte de 100 de milioane de euro. Înainte îi lua un ONG sau două-trei”, a declarat Adi Croitoru.
Un alt caz de abuz comis în calitate de custode ar fi cel al unui ONG care administra zona vulcanilor noroioși din Buzău. ”Sunt obiective naturale de patrimoniu pe care unii le-au folosit ca propria proprietate. De exemplu, vulcanii noroioși a căror custodie o avea un ONG, dar bilet la poartă tăia bilet un SRL, ceea ce este ilegal. Și peșterile înseamnă niște bani. Problema este dacă s-au atins obiectivele de conservare, dacă banii s-au întors la aria naturală protejată așa cum ar fi trebuit”, a spus Croitoru.
Citește și: Festivalul ariilor protejate. Să-i învățăm pe străini ce înseamnă România
Ea a spus că este anormală situația în care, de 11 ani, 23% din suprafața țării să fie administrată de ONG-uri, nu de statul român, situație căreia i s-a pus capăt prin înființarea Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate. O parte dintre aceste ONG-uri au reușit să blocheze proiectele importante de infrastructură invocând false considerente de mediu.
”De 11 ani există administrarea cu custozi. Unii și-au făcut treaba, dar nu trebuie să administrezi o arie protejată fără statul român. Dăm un sfert din teritoriu altor entități și apoi ne mirăm de ce nu se face nimic”, a mai spus președinta Agenției.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deși înăsprirea sancțiunilor...
Consolidarea fiscală și...
Sectorul bancar mondial, pus la încercare de noile...
O decizie neașteptată a președintelui american.
Prudență, cuvântul de ordine, roșu culoarea dominantă.
Grupaj de știri.
Guvernul dă undă verde reluării...
Avertizări ANM: instabilitate...
Piața de capital din România a...
Coridorul Sudic de Gaze a avut...
Berlinul finanțează accesul...
Seismul s-a produs la ora 4,33.
Liderul american a reacționat prompt la decizia...
Cursul valutar rezultat din...
„Oamenii bogați vor veni în...
Cele două referințe mondiale de...
Uniunea Europeană are din nou...
Este vorba despre un tip de armament care joacă un rol...
Operatorii de platforme digitale care intermediază...
Noi indicii despre scenariul...
Tarifele vamale afectează...
Bursa de la București deschide...
Cursuri gratuite pentru...
Bitcoin scade sub 83.000 de dolari, pe fondul temerilor...
Tarifele lui Trump provoacă...
Camera de Comerț și Industrie a...
Bursa de Valori București...
România lansează apeluri de...