Curs valutar. Leul este stabil față de euro și dolar. Aurul scade
Moneda unică europeană și...
Indicele Dow Jones a cedat 1,63%, sau 530,49 puncte, până la 32.030,11.
Indicele mai larg S&P-500 a pierdut 65,90 puncte, sau 1,65%, la 3.936,97.
Indicele Nasdaq Composite a scăzut cu 190,15 puncte, sau 1,60%, la 11.669,96 puncte.
Imediat după publicarea declarației FED de la finalul reuniunii de politică monetară a Băncii centrale americane, principalii trei indici de pe Wall Street s-au avântat pe o pantă ascendentă, după care direcția de evoluție s-a schimbat pe măsură ce investitorii au realizat consecințele deciziei FED și au disecat comentariile președintelui instituției, Jerome Powell.
"Piața a fost cuprinsă de euforie constatând că FED ia în considerare o pauză completă, stare de spirit strivită apoi de dezamăgire când Powell a precizat că nu are mâinile legate și că ar putea continua să majoreze ratele, dacă va fi necesar", a declarat Chris Zaccarelli, director de investiții la Independent Advisor Alliance din Charlotte, Carolina de Nord.
Banca centrală americană a majorat ratele dobânzilor cu 25 de puncte de bază și, chiar dacă nu a exclus necesitatea unei noi înăspriri, a lăsat să se înțeleagă că va lua o pauză în campania de majorare a ratelor pe fondul turbulențelor din sectorul financiar.
Wall Street a pierdut tot ce câștigase în prima parte a ședinție, după ce Jerome Powell a anunțat că va folosi toate instrumentele de care dispune pentru a asigura stabilitatea sectorului bancar american, reiterând totodată promisiunea Rezervei Federale de a lupta împotriva inflației.
Există în continuare temeri că măsurile agresive ale FED împotriva inflației vor împinge economia americană în recesiune, îngrijorări pe care turbulențele din sectorul bancar - inclusiv falimentele Silicon Valley Bank și Signature Bank - nu au reușit să le atenueze.
"FED a fost speriată de Silicon Valley Bank și de celelalte oscilații bancare", a comentat Tim Ghriskey, strateg la Ingalls & Snyder din New York, adăugând că situația ar putea ajuta Banca centrală să limiteze inflația fără a fi nevoită să majoreze agresiv ratele.
Pe partea bursieră, First Republic s-a prăbușit cu 15,5% din cauza nesinguranței privind o potențială restructurare sau de necesitatea de a solicita asistență guvernamentală.
Nike a scăzut cu 4,9% după ce și-a majorat prognoza anuală de vânzări, dar a avertizat marți asupra presiunilor asupra marjelor.
Citește și Oficialii Fed spun că ar putea fi necesară o nouă majorare a dobânzii în 2023
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda unică europeană și...
Comisia pentru muncă a...
Ministerul Energiei modifică...
Care sunt cele mai mici și cele...
Cu susținerea Consiliului de Administrație al Băncii...
Activitatea economică din...
Analiștii Wells Fargo au...
Piețele bursiere globale s-au...
Buffett și Berkshire Hathaway,...
Acțiunile grupului Magnificent...
O tranzacție anunțată luni.
Majoritatea participanților au...
Există însă și o veste mai...
Industria prelucrării tablei...
Grupaj de știri.
Arieratele bugetului general...
Merck Germania va achiziționa...
Parlamentul României urmează să...
A locui în apropierea familiei...
Tarifele impuse de Donald Trump...
Piețele financiare se tem de un scenariu mai mult decât...
Bursa fascinează la fel de mult...
Vacanțele rimează uneori cu...
Cum să jonglezi între stilul chic și confortul la birou?...
Au fost angate o serie de negocieri.
Toyota Motor a anunțat că...
Privind dincolo de aspectele politice, China este o...
Cătălin Leonte, directorul...