Pensii, salarii, facturi. În principiu, nu există probleme
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Este cea mai mare sumă plătită la această categorie
Este cea mai mare sumă plătită la această categorie
Ministrul Finanțelor, Florin Cîţu a dat asigurări că nu există nicio problemă cu plata pensiilor, salariilor şi a facturilor.

"Întotdeauna există o legătură între a face cheltuielile şi execuţia bugetară. Nu există nicio problemă în a asigura plata pensiilor, salariilor şi a facturilor. Facturile sunt foarte importante, pentru că aşa menţinem sectorul privat în viaţă. Este foarte adevărat şi este un lucru pe care lumea trebuie să-l ştie, că există o legătură directă între execuţia bugetară şi plata cheltuielilor care sunt incluse în buget. Acest mesaj este pentru populişti, acei oameni din Parlamentul României care vor să crească deficitul bugetar pe hârtie. Oricine poate să crească deficitul bugetar pe hârtie. Mai greu este să şi faci acele plăţi. Sunt trei preşedinţi de partid care, pe lângă faptul că promovează tot felul de proiecte de legi care ar destabiliza România, astăzi mai instigă şi la revoltă socială", a subliniat Cîţu.

Ministrul a ţinut să precizeze că majorarea pensiilor prevăzută pentru luna septembrie a fost inclusă în buget, dar evoluţia economiei trebuie analizată de la o săptămână la alta.

Citește și Pensionarii, scutiți de la plata unor taxe și impozite. Despre ce este vorba

"Creşterea pensiilor a fost inclusă în buget. Eu îmi fac planul pentru tot ceea ce am bugetat. Evoluţia trebuie analizată de la o săptămână la alta. La alocaţii, banii nu au fost incluşi în buget, dar vom vedea cum evoluează economia. De aceea spun că este important să vedem cum evoluează economia (...)", a susţinut Cîţu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel