Pericolele generate de inteligenţa artificială (AI), pe agenda preşedinţiei italiene a G7

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
AI. Foto: Pexels.com
AI. Foto: Pexels.com
Italia a preluat la începutul lui ianuarie preşedinţia grupului din care face parte, alături de ţările democratice cu cele mai mari economii - Statele Unite, Canada, Japonia, Germania, Franţa, Regatul Unit - şi va găzdui numeroase reuniuni ministeriale, precum şi summitul G7 din iunie.

Premierul Italiei, Giorgia Meloni, a declarat joi că preşedinţia G7, asigurată anul acesta de ţara sa, va considera ca teme principale sprijinul pentru dezvoltarea Africii şi pericolele generate de inteligenţa artificială (AI), informează Reuters. La o conferinţă de presă în care a abordat multe subiecte, ea a afirmat că Italia va continua să sprijine Ucraina în războiul de apărare împotriva Rusiei şi a avertizat că escaladarea în continuare a conflictului din Orientul Mijlociu ar putea avea "consecinţe inimaginabile".

Meloni a anunţat însă că doreşte să organizeze şi o sesiune specială pentru AI, înaintea întâlnirii la vârf. Ea s-a declarat "îngrijorată imens" de impactul AI asupra pieţei muncii. "Astăzi ne confruntăm cu o revoluţie în care intelectul (uman) riscă să fie înlocuit".



Şefa guvernului de la Roma şi-a amânat în decembrie, din motive de sănătate, conferinţa de presă care ar fi trebuit să marcheze sfârşitul anului trecut.

Acum, ea şi-a prezentat pe larg ideile legate de G7, arătând că grupul trebuie să se concentreze asupra dezvoltării Africii. "Ceea ce cred că trebuie făcut în Africa nu este caritabil. Ceea ce trebuie făcut în Africa este construcţia cooperării şi a unor relaţii strategice serioase, ca egali, nu ca prădători. Ceea ce trebuie făcut în Africa este să apărăm dreptul de a nu fi obligat la emigraţie (...) iar asta se face cu investiţii şi cu o strategie".

Pe agenda G7 se vor afla însă, foarte probabil, şi războiul din Ucraina şi conflictul din Gaza între Israel şi Hamas, apreciază Reuters.

 

Discuţie Meloni - Zelenski



Joi seara, Meloni a discutat cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski - prima ei convorbire internaţională în calitate de preşedintă a G7, a menţionat cabinetul premierului.

După dialog, Zelenski i-a mulţumit pentru sprijin, inclusiv cel în vederea aderării Ucrainei la UE, transmite dpa. El a scris în reţeaua X că a informat-o pe Meloni şi despre cele mai recente atacuri ruseşti. "Îi sunt recunoscător Italiei şi personal Giorgiei pentru disponibilitatea lor de a continua întărirea apărării antiaeriene ucrainene", a arătat liderul de la Kiev.

Meloni, care a devenit în 2022 prima femeie la conducerea guvernului Italiei, a susţinut că Occidentul trebuie să furnizeze în continuare armament şi sprijin material Ucrainei şi este de părere că "singura modalitate de a ajunge la orice fel de soluţie diplomatică în Ucraina, la orice fel de negociere, este de a menţine echilibrul forţelor pe teren".

În privinţa conflictului din Gaza, Meloni a cerut Israelului să evite victimele civile şi a apreciat că este nevoie de o soluţie pe termen mai lung pentru problema palestiniană. "Cred că (...) este o greşeală să se spună 'să distrugem întâi Hamas şi vorbim pe urmă'. (...) Una din cele mai bune metode de a răspunde cacealmalei Hamas, care nu are niciun interes privind cauza palestiniană, este să acţionăm pentru o soluţie structurală a problemei palestiniene", a afirmat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Lingouri de aur / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Sebastian Burduja. Foto: Crisan Andreescu
Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia
Copil
Lucrător din industria petrolieră / FOTO: Freepik

Grupul MOL a semnat o înţelegere cu Kazmunaygas

Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...


pixel