Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Conform specialiştilor de la vpnMentor, care au descoperit problema, datele expuse includeau o varietate de informaţii sensibile, cum ar fi numele de utilizator şi parolele utilizatorilor, adresele de e-mail şi ţările de reşedinţă.
"Acest tezaur de date a fost stocat pe un server nesecurizat Elasticsearch ce a fost descoperit de vpnMentor. Atât sursa, cât şi proprietarii bazei de date rămân necunoscute. Cu toate acestea, cercetătorii au reuşit să valideze veridicitatea datelor, contactând Spotify, care a confirmat că informaţiile au fost folosite pentru a frauda atât compania, cât şi utilizatorii acesteia. Pentru a înţelege întregul context, atacurile de tip "credential stuffing" sunt atacuri automate ce presupun preluarea controlului asupra unor conturi. În timpul atacului, infractorii cibernetici folosesc boţi pentru a suprasolicita site-urile cu încercări de conectare folosind credenţiale de acces furate din breşe de date anterioare, de pe alte site-uri, până când găsesc combinaţia corectă de date de autentificare, prin care să poată accesa un nou site web şi să obţină acces la contul înregistrat pe acesta. De regulă, implementarea unei metode de autentificare cu mai mulţi factori diminuează şansele ca datele să fie compromise, însă Spotify nu oferă în prezent această opţiunea", notează specialiştii Eset.
În contextul acestei descoperiri, au fost contactaţi suedezii de la Spotify, iar în decurs de 11 zile de la incident aceştia s-au ocupat de problemă şi au solicitat o resetare a parolelor pentru toţi utilizatorii afectaţi de această situaţie.
În plină pandemie, spitalele americane atacate de hackeri
Experţii de a Eset menţionează faptul că succesul continuu înregistrat de atacurile de tip "credential stuffing" poate fi, în mare parte, atribuit utilizatorilor cu practici slabe de securitate la nivel de parole. Astfel, oamenii comit adesea o serie de greşeli frecvente când vine vorba despre crearea de parole şi de utilizarea acestora, cum ar fi reciclarea lor sau chiar partajarea parolelor cu alte persoane.
De altfel, lista celor mai frecvente parole din 2020 este condusă lejer de combinaţiile "123456" şi "123456789".
"Pentru a proteja datele sensibile stocate în conturile dvs., ar trebui să începeţi prin a adopta o parolă puternică şi unică sau chiar o frază de acces. Din motive de comoditate, puteţi utiliza, de asemenea, un manager de parole care vă va ajuta să generaţi şi stocaţi toate codurile dvs. de acces, fiind necesar să vă amintiţi doar o parolă master. Pentru un nivel suplimentar de securitate, activaţi, de asemenea, autentificarea multi-factor acolo unde este posibil", recomandă specialiştii.
Eset a fost fondată în anul 1992 în Bratislava (Slovacia) şi se situează în topul companiilor care oferă servicii de detecţie şi analiză a conţinutul malware, fiind prezentă în peste 180 de ţări.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...