În cadrul studiului vor fi înscrişi până la 4.500 de copii în peste 90 de unităţi medicale din Statele Unite, Finlanda, Polonia şi Spania, a precizat compania.
Pe baza siguranţei, toleranţei şi a răspunsului imunitar generat la cei 144 de copii cuprinşi în studiile de Fază 1 ale vaccinului său administrat în două doze, Pfizer a spus că va testa o doză de 10 micrograme la copiii cu vârste între 5 şi 11 ani şi 3 micrograme pentru grupa de vârstă 6 luni până la 5 ani.
Vaccinul - produs de compania americană Pfizer şi partenerul german BioNTech SA - a fost autorizat pentru utilizarea la copii cu vârsta peste 12 ani în Europa, Statele Unite şi Canada. Doza administrată este aceeaşi ca şi în cazul adulţilor: 30 de micrograme.
Câți BANI vrea să aloce UE pentru relansarea economiei în 2022
Aproape 7 milioane de adolescenţi au primit cel puţin o doză din vaccin în Statele Unite, potrivit Centrelor pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC).
Vaccinarea copiilor şi a tinerilor este considerată un pas important în vederea atingerii ''imunităţii de turmă'' şi încetinirea pandemiei de COVID-19.
Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă din Statele Unite şi nu numai studiază posibilitatea unei legături între cazuri de inflamaţie cardiacă şi vaccinuri pe baza ARN mesager, în special în rândul bărbaţilor tineri. Atât serul Pfizer, cât şi cel Moderna folosesc tehnologia ARN mesager.
Ministerul Sănătăţii din Israel a precizat săptămâna trecută că a descoperit o posibilă legătură între cazuri rare de miocardită, depistate în principal la tineri bărbaţi cărora le-a fost administrat serul Pfizer, şi vaccinare. Cazurile au fost în general uşoare şi de scurtă durată.
Pfizer a precizat că a aflat despre cazurile de miocardită raportate în Israel şi că nu a fost stabilită nicio legătură cauzală cu serul produs de companie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar al României...
Gigantul rus Gazprom caută să majoreze preţurile...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Prețurile petrolului au fost...
BNR a publicat cursul valutar...
OpenAI se confruntă cu probleme tehnice, aplicația...
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.
Indicatorul de Încredere...
Sindicatul inginerilor de la...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.