Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Barilul Brent din Marea Nordului a încheiat sesiunea de tranzacționare de vineri la 62,43 de dolari, în timp ce WTI s-a oprit la 55,17 dolari/baril. ”Piața este dezamăgită de faptul că OPEC și partenerii cartelului nu intenționează să decidă o nouă reducere a producției la viitorul lor summit, din 5 și 6 decembrie”, a comentat Andy Lipow, de la Lipow Oil Association.
Începând din 2016, OPEC și partenerii ei, structură denumită de atunci OPEC+, s-au angajat că susțină prețurile la țiței prin măsuri specifice. ”Personal, cred că eforturile demarate în urmă cu trei ani vor continua până la sfârșitul anului viitor, dar unii analiști sunt de părere că nu se va merge mai departe de luna iunie 2020”, a explicat Lipow.
Dar pesimiștii nu pot fi criticați, pentru că declarațiile principalilor actori ai OPEC+ lasă loc de orice interpretări. În primul rând, s-a văzut că Moscova, cel mai mare partener al OPEC, nu arde de dorința de a închide și mai mult robineții, poziție exprimată de majoritatea producători ruși de petrol.
Citește și Piața petrolului, într-un echilibru precar. Explicațiile analiștilor
În al doilea rând, potrivit informațiilor Bloomberg, Arabia Saudită nu mai vrea, la rândul ei, să compenseze reducerea producției în locul statelor care nu își îndeplinesc angajamentele în totalitate. Este evident că in interiorul cartelului s-a produs o dezbinare, iar piața s-ar putea trezi să susținere pentru o perioadă. În aceste condiții, jucătorii vor acționa pentru scăderea prețurilor, așa cum se întâmplă, de regulă.
Piața petrolului este extrem de volatilă, iar un plus sau un minus de 10% este o chestiune de 2-3 sesiuni de tranzacționare la bursă. Nimic nu este sigur, iar zvonurile și speculațiile care vor umple spațiul informațional vor avea un rol major în evoluția pieței.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...