Piața criptomonedelor, la PĂMÂNT. Pierdere de peste 200 miliarde $ în 24 de ore
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Colapsul criptomonedelor a inundat piaţa cu ceasuri de lux Rolex şi Patek Philippe
Colapsul criptomonedelor a inundat piaţa cu ceasuri de lux Rolex şi Patek Philippe
Piața criptomonedelor este măcelărită de mai bine de 24 de ore.

Carnagiul a dat semne că se va extinde și mai mult joi, când acțiunile legate de cripto-monede din Asia s-au prăbușit și ele. Firma fintech BC Technology Group Ltd., listată la Hong Kong, a închis în scădere cu 6,7%. Monex Group Inc. din Japonia - care deține piețele TradeStation și Coincheck - a încheiat ziua în scădere cu 10%.

Pe măsură ce băncile centrale din întreaga lume se străduiesc să înăsprească agresiv politica monetară pentru a lupta împotriva inflației, token-urile digitale s-au confruntat cu presiuni de vânzare pe fondul unei fugi mai ample de activele de risc. Contractele futures ale S&P 500 au pierdut joi 0,8%, urmând pierderile înregistrate de indicele de referință MSCI Asia Pacific.

Cu toate acestea, investitorii din spațiul criptografic nu sunt străini de oscilațiile sălbatice de pe piață, iar Bitcoin și Ethereum au redus rapid pierderile pentru a se tranzacționa în scădere cu 4,2% și, respectiv, 9%, la ora 16:45, ora Hong Kong-ului. 

Bitcoin se prăvălește la cel mai coborât nivel din ultimele 16 luni

Cea mai populară monedă virtuală, bitcoin, a înregistrat joi dimineață o nouă cădere, pe fondul unui context de incertitudine. 

În urmă cu doar două zile, bitcoin a căzut, pentru scurt timp, sub pragul psihologic de 30.000 de dolari, reușind să se redreseze. 

Joi dimineață, cea mai populară dintre criptomonede a coborât la cel mai scăzut nivel din ultimele 16 luni, continuând să alunece împreună cu activele riscante, precum acțiunile din domeniul tehnologiei.

Un alt factor care a contribuit la această tendință a fost prăbușirea TerraUSD, așa-numita "stablecoin" care și-a pierdut legătura cu dolarul în această săptămână.

Cea mai mare criptomonedă din lume a scăzut cu aproximativ 2%, la 28.379,26 dolari, cel mai scăzut nivel din ianuarie 2021.

Ce s-a întâmplat la începutul săptămânii

Afectată deja de mai multe săptămâni, ca întreaga piață a criptomonedelor, care suferă de pe urma creșterii aversiunii față de risc și a nervozității de pe piețele bursiere pe fondul înăspririi rapide a politicilor monetare, cea mai populară monedă virtuală, Bitcoin a avut de suferit mai ales din cauza corecției indicelui Nasdaq, în condițiile în care se observă acum o corelație puternică între criptomonede și acțiunile americane. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Tesla promite că va fabrica maşini mai ieftine

Tesla a anunţat că va introduce noi modele la începutul...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel