Piața criptomonedelor, la PĂMÂNT. Pierdere de peste 200 miliarde $ în 24 de ore

Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Colapsul criptomonedelor a inundat piaţa cu ceasuri de lux Rolex şi Patek Philippe
Colapsul criptomonedelor a inundat piaţa cu ceasuri de lux Rolex şi Patek Philippe
Piața criptomonedelor este măcelărită de mai bine de 24 de ore.

Carnagiul a dat semne că se va extinde și mai mult joi, când acțiunile legate de cripto-monede din Asia s-au prăbușit și ele. Firma fintech BC Technology Group Ltd., listată la Hong Kong, a închis în scădere cu 6,7%. Monex Group Inc. din Japonia - care deține piețele TradeStation și Coincheck - a încheiat ziua în scădere cu 10%.

Pe măsură ce băncile centrale din întreaga lume se străduiesc să înăsprească agresiv politica monetară pentru a lupta împotriva inflației, token-urile digitale s-au confruntat cu presiuni de vânzare pe fondul unei fugi mai ample de activele de risc. Contractele futures ale S&P 500 au pierdut joi 0,8%, urmând pierderile înregistrate de indicele de referință MSCI Asia Pacific.

Cu toate acestea, investitorii din spațiul criptografic nu sunt străini de oscilațiile sălbatice de pe piață, iar Bitcoin și Ethereum au redus rapid pierderile pentru a se tranzacționa în scădere cu 4,2% și, respectiv, 9%, la ora 16:45, ora Hong Kong-ului. 

Bitcoin se prăvălește la cel mai coborât nivel din ultimele 16 luni

Cea mai populară monedă virtuală, bitcoin, a înregistrat joi dimineață o nouă cădere, pe fondul unui context de incertitudine. 

În urmă cu doar două zile, bitcoin a căzut, pentru scurt timp, sub pragul psihologic de 30.000 de dolari, reușind să se redreseze. 

Joi dimineață, cea mai populară dintre criptomonede a coborât la cel mai scăzut nivel din ultimele 16 luni, continuând să alunece împreună cu activele riscante, precum acțiunile din domeniul tehnologiei.

Un alt factor care a contribuit la această tendință a fost prăbușirea TerraUSD, așa-numita "stablecoin" care și-a pierdut legătura cu dolarul în această săptămână.

Cea mai mare criptomonedă din lume a scăzut cu aproximativ 2%, la 28.379,26 dolari, cel mai scăzut nivel din ianuarie 2021.

Ce s-a întâmplat la începutul săptămânii

Afectată deja de mai multe săptămâni, ca întreaga piață a criptomonedelor, care suferă de pe urma creșterii aversiunii față de risc și a nervozității de pe piețele bursiere pe fondul înăspririi rapide a politicilor monetare, cea mai populară monedă virtuală, Bitcoin a avut de suferit mai ales din cauza corecției indicelui Nasdaq, în condițiile în care se observă acum o corelație puternică între criptomonede și acțiunile americane. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

ANAF
Energie verde / Foto: Freepik
Ilie Bolojan, în Parlamentul României / Foto: George Călin / Inquam Photos

România, în topul celor mai mari prețuri la energie

Prețurile la energie electrică continuă să varieze...

Intrarea în salina Praid / Foto: Alex Nicodim / Inquam Photos
Caniculă
Camioanele care au fost depistate de Poliția de Frontieră
OPEC
Trafic oprit pe Podul Prieteniei
Freepik.com
Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă
Pompieri
Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.


pixel