Piața de integrare IT din România. Arctic Stream, venituri cu aproape 20% mai mari în prima jumătate din an

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
IT / sursa foto: Freepik.com
IT / sursa foto: Freepik.com
Una dintre companiile care se ocupă cu integrarea sistemelor IT dedicate întreprinderilor a înregistrat o creștere semnificativa a veniturilor în primele șase luni ale anului în curs.

Arctic Stream, integrator de infrastructură și securitate IT și emitent listat la Bursa de Valori București (BVB) sub simbolul AST, a înregistrat o creștere de 19% a veniturilor și de 2% a profitului net, în prima jumătate a anului 2024, arată rezultatele semestriale comunicate către BVB.

În primele șase luni din 2024, veniturile companiei au urcat de la 62,70 la 74,44 milioane de lei (14,95 milioane de euro), iar profitul de la 5,83 la 5,92 milioane de lei (1,19 milioane de euro), față de primul semestru (S1) din 2023. 

Comparativ cu doi ani în urmă (2022), veniturile Arctic Stream din S1 2024 au crescut de peste 2,7 ori, de la 27,84 milioane de lei (5,64 milioane de euro), în timp ce profitul semestrial net a urcat într-un ritm similar, de 2,9 ori, de la 2,04 milioane de lei (0,41 milioane de euro).

Profitul net înregistrat în S1 2024 reprezintă 51,72% din cel estimat în Bugetul de Venituri și Cheltuieli (BVC) al companiei pentru întreg anul 2024 (11,46 milioane de lei), atestând faptul că rezultatele sunt aliniate cu previziunile pentru acest an. 

 

Securitate cibernetică și sisteme cloud

„Rezultatele financiare din primul semestru al anului 2024 consolidează viziunea noastră optimistă asupra pieței de integrare IT din România. Am înregistrat o creștere de 19% a cifrei de afaceri, ajungând la peste 74 milioane RON, și o creștere de 2% a profitului net, ceea ce indică că ne menținem traiectoria pentru a atinge obiectivele anuale. Oportunitățile pe care le gestionăm în prezent ne dau încredere că vom respecta previziunile din Bugetul de Venituri și Cheltuieli. 

De asemenea, parteneriatul strategic cu Data Core Systems este în fază avansată și estimăm că va fi finalizat la final de T3 – început de T4. Ne menținem obiectivele strategice, precum Cybersecurity, Cloud, inovație (Fonduri europene / Comisia Europeană, PNRR) și training, iar aceste direcții vor continua să fie prioritare pentru noi. 

Suntem convinși că, pe termen lung, cei care ne-au fost alături și au crezut în activitatea noastră vor fi răsplătiți de către piață. Totodată, le mulțumesc investitorilor și îi aștept să ne întâlnim și live la Ziua Investitorului Arctic Stream, din data de 3 Octombrie 2024”, a declarat Dragoș Octavian Diaconu, Fondator și CEO Arctic Stream.

 

Eveniment dedicat investitorilor

Cea de-a treia ediție a evenimentului Ziua Investitorului Arctic Stream este programată pentru joi, 03 octombrie 2024, iar detaliile pentru participarea fizică sau online se găsesc pe site-ul companiei. Conducerea companiei dorește ca, în cadrul întâlnirii, să discute cu investitorii despre principalele realizări din ultimul an, piața integratorilor de soluții IT, precum și evoluțiile din cadrul echipei la nivel de tehnologii și competențe. 

Nu va lipsi de pe agenda evenimentului prezentarea parteneriatului cu Data Core Systems (DCS), companie de securitate cibernetică, în al cărui acționariat Arctic Stream va deține 23%, după definitivarea tuturor procedurilor legale ​​– așteptată în toamna aceasta. DCS este un jucător relevant pe piața serviciilor de cybersecurity, având între clienți 10 dintre primele 10 bănci și principalii furnizori de utilități din România, primele 5 mari firme de asigurări din regiunea CEE, alături companii din telecom, manufacturing, media, retail și alte domenii. 

În privința altor evoluții din ultimele luni, Arctic Stream a anunțat, în luna iunie 2024, semnarea unui contract semnificativ – valorând cel puțin sau peste 10% din cifra de afaceri înregistrată în anul fiscal anterior. În valoare de aproximativ 16 milioane de lei, contractul are o durată de implementare de 120 de zile, așadar fiind așteptat să se încheie în cursul acestui an. 

Tot în iunie 2024, Arctic Stream a făcut obiectul unei inspecții a Consiliului Concurenței (CC), anunțată prompt pe portalul BVB, alături de alte companii din România care își desfășoară activitatea pe piața comercializării echipamentelor de tehnologia informației și comunicații. Compania a pus la dispoziția inspectorilor CC toate informațiile solicitate, dar nu a primit până în acest moment o comunicare oficială legată de o acuzație privind eventuale nereguli în activitatea sa. Arctic Stream le reamintește tuturor părților interesate că se supune tuturor prevederilor legale în activitatea sa, inclusiv celor din domeniul concurenței.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Banca Naţională a României
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Copil
Trenul nou a rămas în gară
Industrie. Foto: Pexels.com

CCIR a organizat Forumul de Afaceri România – Polonia

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

foto: pexels
Tichete / Foto: DCBusiness

Tichetele scapă de impozitare și contribuții sociale

O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...

Dacia Bigster / sursa foto: Dacia.ro

Vânzările Dacia în Europa au scăzut

Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...

Exploatare minieră
Experții au analizat toate aspectele / FOTO: Freepik
Industrie / Sursa: Freepik.com
Daniel Apostol, Franck Neel și Raluca Covrig / Foto: DCBusiness
Bursa de Valori de la București / FOTO: Facebook

Bursa de Valori Bucureşti, în creştere. Cifrele zilei

Bursa de Valori Bucureşti a deschis pe verde şedinţa de...

Joe Biden și Volodimir Zelenski / Foto: Casa Albă / Flickr
Bună dimineața!
Riscă să devină vulnerabil / FOTO: Freepik
Warren Buffett
Disperare!
Sedinta de Guvern
vouchere sociale
Foto: Oana Pavelescu

pixel