Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și-a menținut previziunile privind creșterea cererii globale de petrol, estimând că aceasta va avea o medie de 101,9 milioane de barili pe zi în 2023, o creștere care va continua să fie susținută de țările care nu fac parte din OCDE,
Pentru anul în curs, previziunile privind creșterea cererii de petrol rămân practic „neschimbate”, comparativ cu ultima evaluare pe care cartelul a făcut-o publică în luna aprilie, conform căreia creșterea va fi de 2,3 milioane de barili pe zi față de 2022.
Creșterea cererii este încă determinată în principal de țările non-OCDE (+4,21% față de 2022), China în frunte (+5,42%) urmată de India (+4,89%), în timp ce în țările OCDE (Americi, Europa și Asia-Pacific), ea a crescut doar cu 0,15%.
Totuși, subliniază OPEC, în raportul său, „aceste prognoze sunt supuse multor incertitudini, în special evoluția economiei mondiale și tensiunile geopolitice persistente”. Într-adevăr, „economia globală continuă să se confrunte cu provocări, inclusiv cu o rată ridicată a inflației, cu o creștere a dobânzilor de politică monetară în Statele Unite și zona euro, precum și cu un grad mare de îndatorare în multe regiuni”, comentează OPEC, care își revizuiește prognozele în fiecare lună.
„Având în vedere incertitudinile viitoare, țările membre OPEC și țările care participă la Declarația de Cooperare (DoC) vor continua să monitorizeze îndeaproape evoluțiile pieței în restul anului, pentru a contribui la menținerea unei piețe stabile și echilibrate în beneficiul consumatorilor și al consumatorilor. producători”, a spus OPEC, care reunește 13 țări producătoare și a reprezentat 28,2% din producția mondială de țiței în aprilie anul trecut.
Prețurile petrolului au scăzut în ultimele luni, până la punctul în care cartelul țărilor producătoare OPEC+, numărând în total 23 de țări, a intervenit recent prin reducerea producției în încercarea de a le susține.
Producția de produse petroliere lichide în țările non-OPEC este de așteptat să crească cu 1,4 milioane de barili pe zi față de 2022, alimentată în principal de țări precum Statele Unite, Brazilia, Norvegia sau Kazahstan, în timp ce „se preconizează scăderi mai ales în Rusia”.
Citește și Prețul petrolului Brent a coborât sub pragul de 75 de dolari/baril
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...