Programul Noua Casă 2025. Cătălin Leonte (FNGCIMM): Marele avantaj este avansul cerut
Cătălin Leonte, directorul...
După o săptămână agitată, cu suișuri și coborâșuri imprevizibile, indicii bursieri europeni au urcat în jurul orei 13:40 GMT: +0,53% la Paris, +0,13% la Londra, +0,69% la Frankfurt, +0,59% la Milano. La Zurich, SMI a câștigat 0,6%. Wall Street și-a continuat impulsul optimist: Dow Jones a câștigat 0,22%, S&P 500 cu 0,21% și Nasdaq cu 0,43%.
Nici piața obligațiunilor nu a fost foarte animată, ratele dobânzilor la datoria suverană scăzând ușor, la 2,35% pentru obligațiunile germane pe 10 ani și la 3,74% pentru echivalentul american. Toată atenția investitorilor este către ședința Rezervei Federale Americane (Fed) de marți și miercuri și cea a Băncii Centrale Europene (BCE) de joi.
Cele mai recente cifre ale indicelui prețurilor de consum pentru luna mai în Statele Unite vor fi analizate marți, pentru a evalua dinamica actuală a prețurilor, inflația rămânând în continuare puternică în cea mai mare economie a lumii.
„Dacă nu există surprize majore în ceea ce privește datele despre inflație, Rezerva Federală ar trebui să mențină ratele neschimbate la reuniunea de politică monetară din această săptămână”, a declarat Ipek Ozkardeskaya, analist la Swissquote Bank.
Cu toate acestea, chiar dacă nu se anunță o nouă creștere a dobânzilor cheie ale Fed în această săptămână, mai mulți economiști avertizează că instituția monetară le-ar putea majora din nou la următoarea ședință, de la sfârșitul lunii iulie.
Analistul Finalto, Neil Wilson, a spus că Fed nu dorește ca piața să creadă că vor avea loc reduceri de dobândă în curând, iar președintele Fed, Jerome Powell, va trebui să „vorbească un limbaj dur” pentru a contracara aceste speranțe.
În ceea ce privește BCE, și-a început ciclul de creștere a ratei mai târziu decât Fed și, prin urmare, mai are „un drum de parcurs”, potrivit președintelui său Christine Lagarde.
Prin urmare, BCE ar trebui să-și ridice din nou ratele cheie, semnalând în același timp că nu intenționează să se oprească aici, chiar dacă inflația este în scădere și zona euro a intrat în recesiune.
Banca Japoniei se întrunește, de asemenea, săptămâna aceasta, vineri, și ar trebui să-și mențină ratele cheie negative, în ciuda unei accelerări a inflației.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Cătălin Leonte, directorul...
În contextul în care dolarul este în scădere accentuată...
Ministerul Energiei a lansat în...
Uniunea Europeană încearcă să...
Ministrul Energiei, Sebastian...
A doua putere economică mondială își propune să domine...
În deșertul arid al Arizonei,...
Statul a aprobat vânarea a peste 34.000 de căprioare...
Este singura țară din G7 care a înregistrat o recesiune...
Ele tronează, impunătoare, în...
Linia ar urma să lege capitala, de pe malul estic al...
Fondul Monetar Internațional...
Capitala Italiei a fost...
Cătălin Leonte, Director...
Ultimele date publicate de...
Grupaj de știri.
Recent, a intrat în vigoare o...
Ministrul Finanțelor, Tanczos...
Au fost înregistrate și creșteri importante.
Când principalul negociator comercial al Japoniei s-a...
Președintele Statele Unite...
Leul s-a menținut stabil față...
Un prim test are loc la Osaka.
Prețurile la cupru au scăzut...
Un studiu elaborat de...
Care este concluzia unui studiu realizat pe această temă...
Este vorba de politica monetară...
Republicanii din Congresul...