Poliţele RCA, obligatorii şi pentru trotinetele electrice? La ce preţ ar putea ajunge acestea

Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Trotinetă
Trotinetă
Cel mai probabil, de anul viitor, poliţele de Răspundere Civilă Auto pentru trotinetele electrice vor deveni obligatorii.

Inclusiv companiile care închiriază trotinete vor trebui să aibă astfel de asigurări.

Toți utilizatorii de trotinete electrice vor fi obligați să dețină poliţe RCA, cel mai probabil de anul viitor. Aceasta este modalitatea prin care România se aliniază unei Directive Europene.

Datorită RCA-ului, cei care se aleg cu pagube din vina unui șofer de trotinetă, vor fi despăgubiți.

În cazul în care trotineta este închiriată, responsabilitatea încheierii asigurării va fi a firmei care oferă serviciul de închiriere.

La nivelul autorităților din România se lucrează deja la un draft de act normativ care urmează să preia prevederile Directivei. Astfel, cel târziu de la începutul lui 2024, RCA va deveni obligatoriu pentru toate trotinetele electrice.

Pe piață există în acest moment mai multe oferte de asigurări de răspundere pentru cei care conduc trotinete electrice.

Aceste produse acoperă pagubele provocate terților, atât daune materiale cât și vătămări corporale. Mai mult de atât, asigurările disponibile în prezent pe piață acoperă și eventualele cheltuieli juridice ale asiguratului sau ale terțului păgubit, după caz.

Limita este în general la 1000 de euro, iar prețul de asigurare este undeva în jurul a 30-40 de euro pentru o trotinetă, conform economica.net.

Ajutor încălzire 2022-2023. Atenţie: Dacă aveţi această sumă la bancă sau aceste bunuri, nu veţi mai primi sprijinul

Ajutoarele pentru încălzirea locuinței pot fi solicitate pentru perioada noiembrie 2022 - martie 2023, iar suplimentele pentru energie pentru perioada noiembrie 2022-octombrie 2023.

Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei și suplimentele pentru energie se acordă pe bază de cerere însoţită de actele doveditoare privind componenţa familiei, veniturile acesteia și sistemul de încălzire utilizat.

La completarea cererii, titularul are obligaţia de a menţiona corect componenţa familiei, veniturile membrilor acesteia, precum şi bunurile mobile şi imobile deţinute.

Venitul mediu net lunar până la care se acordă ajutorul pentru încălzirea locuinței și suplimentul pentru energie este de 1386 lei/persoană, în cazul familiei și de 2053 lei, în cazul persoanei singure.

 Titularul ajutorului pentru încălzirea locuinţei și/sau a suplimentului pentru energie este reprezentantul familiei sau, după caz, persoana singură care îndeplineşte condiţiile legale de acordare a ajutorului, care solicită acordarea acestuia şi care poate fi după caz; proprietarul locuinţei, succesorul de drept al acestuia, persoana care a înstrăinat locuința în baza unui contract de vânzare-cumpărare cu clauză de întreţinere sau cu drept de habitație, titularul contractului de închiriere, comodat, concesiune al acestuia ori alt membru de familie major şi împuternicit de proprietarul locuinţei sau de titularul contractului de închiriere ori, după caz, reprezentantul legal al persoanei singure care nu a împlinit vârsta de 16 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE

pixel