"Premieră naţională": O primărie a câştigat un proces cu ANAF. 15 milioane de lei în joc

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Primăria Galați a câștigat un proces cu ANAF și va primi 15 milioane de lei, ceea ce reprezintă o premieră națională, susține primarul orașului Galați, Ionuț Pucheanu.

„Suntem prima primărie din România care câștigă un proces cu ANAF-ul pentru un TVA, extrem de consistent. Sunt aproximativ 15 milioane de lei. Este vorba despre TVA plătit pentru achiziția troleibuzelor, noi am spus de la bun început că e cu taxare inversă. Am plătit la momentul respectiv. De atunci ne judecăm, trei, patru ani”, a declarat Ionuț Pucheanu, primarul orașului Galați.

Suma ar putea crește ca urmare a calculării penalităților, iar decizia ar putea deveni un precedent pentru acțiunile în instanță deschise de alte primării din țară.

„Deschidem Cutia Pandorei și pentru restul municipalităților din România. Avem de primit 15 milioane de lei, plus accesoriile, care nu s-au calculat, posibil să se dubleze efectiv suma”, a precizat edilul-șef. Banii ar putea fi folosiți pentru reabilitarea celei mai importante artere a orașului Galați, citat de Mediafax.

 

Citeşte şi: Câciu a găsit vinovatul pentru dobânzile mari la care România se împumută: ”La ei e și mai rău”

 

Ministrul Finanțelor Adrian Câciu a fost invitat la Senat la Ora Guvernului pentru a explica situația în care se află România, de ce ne împrumutăm la dobânzi atât de mari și să spună care au fost măsurile luate pentru a combate inflația.

Ministrul Adrian Câciu și-a intrat bine în pielea de politician. Nu a mai rămas aproape nicio urmă de economist critic, acum când a trebuit să explice în fața Senatului și a națiunii de ce ne aflăm în situația actuală cât și ce măsuri au fost luate la ministerul pe care îl conduce pentru a combate criza economică ce se prăvale peste România.

Ministrul a explicat că: ”Referitor la costurile de finanțare a datoriei publice și la dobânzile la care se împrumută România în prezent, acestea sunt de circa 6,7 %, similar sau sub Ungaria care are 6,8 la sută sau similar, sau apropiat de Polonia care are 6,4 la sută față de momentele trecute, din lunile trecute. Au existat o serie de creșteri pe rata de dobândă de politică monetară la statele din regiune ceea ce a determinat ca prognozele statelor vecine să fie la un nivel foarte înalt”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Ilie Bolojan, în Parlamentul României / Foto: George Călin / Inquam Photos
ANAF
Energie verde / Foto: Freepik
Ursula van der Leyen și Donald Trump / Foto: Casa Albă

România, în topul celor mai mari prețuri la energie

Prețurile la energie electrică continuă să varieze...

Intrarea în salina Praid / Foto: Alex Nicodim / Inquam Photos
OPEC
Caniculă
Camioanele care au fost depistate de Poliția de Frontieră
Trafic oprit pe Podul Prieteniei
Freepik.com
Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă
Pompieri
Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

pixel