Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, că în şedinţa conducerii liberalilor s-a discutat despre varianta neimpozitării pensiilor mai mici de 3.000 de lei, însă a precizat că trebuie să existe o discuţie în coaliţie pe acest subiect.
"Este o variantă pe care am discutat-o şi în şedinţa de astăzi. Este o propunere. Daţi-mi voie să continuăm cu aceeaşi abordare responsabilă fără să le creăm oamenilor aşteptări sau, şi mai rău, iluzii vizavi de măsurile pe care le luăm. (...) Toate aceste chestiuni trebuie discutate cu partenerii noştri din coaliţie şi ele trebuie validate în coaliţie, sigur, ţinând cont de resursele bugetare la dispoziţie, pe baza impactului pe care acestea le vor avea", a spus premierul Ciucă, la sediul central al PNL, după şedinţă, întrebat de jurnalişti dacă partidul susţine neimpozitarea pensiilor mai mici de 3.000 de lei.
El a afirmat că impactul bugetar ar fi de 87 milioane de lei, ceea ce înseamnă anual circa un miliard de lei. Premierul a arătat că această propunere a venit din partea fostului ministru al Muncii - Raluca Turcan, liderul organizaţiei judeţene PNL Sibiu. Întrebat şi dacă în coaliţie se va discuta şi despre o majorare a pensiilor, el a spus că acest subiect nu a fost discutat.
Pensiile militare nu sunt pensii speciale, a afirmat, vineri, ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, adăugând în context că meseria de soldat profesionist nu poate fi echivalată cu aceea de muncitor necalificat.
El a susţinut un discurs în cadrul ceremoniei Academiei Tehnice Militare "Ferdinand I", la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol din Capitală.
"Românii vor înţelege în foarte scurt timp că militarii au nevoie de respectul demnităţii lor, de salarii şi locuri de muncă decente pentru ei şi pentru familiile lor, vor înţelege că pensiile militare nu sunt pensii speciale şi că fac parte din modalitatea prin care ţara se pregăteşte pentru ce este mai rău într-o anumită situaţie. Vor înţelege că sacrificiul pe care îl faceţi dumneavoastră şi toţi cei care îmbracă haina militară este unul în care vă puneţi în contractul social viaţa", a spus ministrul.
Acesta a subliniat că meseria de militar este diferită de orice altă carieră şi a vorbit despre angajamentul său de a schimba statutul actual al celor care activează în domeniul Apărării.
"La dumneavoastră scrie în contract 'cu preţul vieţii'. Nu scrie în niciun alt contract al nostru, ale celorlalţi din societate, acest lucru. Nu va mai trece mult timp şi oamenii vor înţelege că un soldat profesionist nu poate fi echivalat - aşa cum este în momentul acesta echivalat - cu un muncitor necalificat, aşa cum se întâmplă în acest moment în echivalenţa cu funcţii civile. Toate aceste lucruri le vom schimba", a mai afirmat ministrul.
De asemenea, a adăugat că ataşamentul faţă de Armată trebuie să fie mai mult decât declarativ.
"Este clar că în scurt timp şi românii, şi politicienii, şi responsabilii cu dezvoltarea României, şi opinia publică vor înţelege că nu este destul să ai încredere în Armată atunci când eşti întrebat în sondaje, că pentru a avea o apărare care să te pună sub o umbrelă adevărată de securitate, care să te ajute ca naţiune să te dezvolţi este nevoie să faci sacrificii", a evidenţiat el.
Dîncu s-a adresat şi tinerilor absolvenţi.
"Astăzi este o zi frumoasă, cu flori, cadouri, premii, vin familiile, rudele, prietenii, dar de mâine nu va fi simplu. Mâine intraţi cu adevărat într-un teatru de operaţii care este complicat, care este viaţa. (...) Mai trebuie să ştiţi câteva lucruri - nimeni n-o să vă aştepte cu flori (...) nici covor roşu n-o să găsiţi acolo unde o să vă duceţi. S-ar putea să aveţi chiar un şoc în momentul în care o să aveţi contact cu viaţa reală. S-ar putea să vă loviţi de lipsa meritocraţiei, să vă loviţi de comandanţi care o să încerce să-şi răzbune tinereţea lor cazonă şi nefericirile tinereţii lor cazone şi să vă umilească. Dar nu trebuie să vă descurajaţi", le-a spus ministrul Apărării.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...