Presa germană a DESCOPERIT noul COȘMAR al vieții noastre

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Oricând se poate întâmpla orice
Oricând se poate întâmpla orice
De data aceasta nu mai este vorba despre pandemie, despre virusurile care ne pândesc la fiecare pas și care ar putea aduce omenirea în pragul altei crize sanitare și economice dacă nu se întreprind, acum, măsurile necesare. NU. De data aceasta este vorba despre noile arme, cele hipersonice, subiect care a înghițit tone de cerneală, dar care nu pare să îngrijoreze pe nimeni mai ales în contextul în care nu există, practic, nici un tratat, nici un document care să controleze aceste inovații. Arme considerate de jurnaliștii germani drept noul nostru coșmar. 

Astfel, într-un recent articol, cotidianul german Die Welt amintește de starea de panică izbucnită recent la o bază militară a Statelor Unite din Germania când, în urma unui test al unei arme hipersonice efectuată de ruși la ei acasă, adică pe teritoriul ei, s-a declanșat sistemul de alarmă, cel care avertizează în legătură cu lansarea reală a unei rachete. 

”Sirenele vuiesc! Din megafoane se aude: Alarmă aeriană, alarmă aeriană! Toată lumea în adăposturi” Și nu era o scenă de film, ci un reportaj dintr-o zonă fierbinte, de la baza americană din Germania, care a intrat în panică după ce rușii au lansat patru rachete. Am intrat deja în era hipersonică și este foarte posibil ca, la un moment dat că nu mai există timp pentru a da alarma”, scrie autorul articolului din Die Welt, Gerhard Hegmann. 

În opinia jurnalistului german, această întâmplare arată că Statele Unite nu exclud un atac cu rachetă asupra Europei, motiv pentru care sunt tot timpul în alertă. ”Odată cu apariția așa numitelor arme hipersonice, vechile sisteme de avertizare și de apărare anti-rachetă devin inutile, iar timpul de reacție se reduce dramatic”, explică semnatarul materialului. 

Citește și Atac NIMICITOR. Așa se distrug armele rușilor VIDEO

În acest context, Gerhard Hegmann citează punctul de vedere al analiștilor Centrului analitic de politică externă din Berlin, potrivit cărora arma hipersonică are capacitatea de a distruge echilibrul dintre puterile nucleare și de a împiedica angajarea unor negocieri privind dezarmarea. 

În opinia lor, primele locuri în acest domeniu al armelor hipersonice sunt ocupate de Rusia și China, în timp ce Statele Unite ”depun toate eforturile” pentru a recupera decalajul creat. În același timp, președintele Vladimir Putin nu este îngrijorat de programele de dezvoltare angajate de americani în acest sens, pentru că Rusia dispune de mijloace eficiente de combatere - rachetele de croazieră S-500 și altă rachetă de interceptare, despre care se vorbește dar se cunosc prea puține detalii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia

pixel