Președintele Rompan anunță cât va costa pâinea. ”Faliment scrie pe noi!”
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Aurel Popescu, președintele Rompan
Aurel Popescu, președintele Rompan
EXCLUSIV
Tăvălugul prețurilor la energie electrică și gaze calcă imparțial peste toate afacerile, dar probabil că cea mai dureroasă lovitură o încasează zona agroalimentară, mai precis chiar zona de morărit și panificație. 

Contactat de redacția DCBusiness, președintele Rompan Aurel Popescu a dat de înțeles că este sceptic în legătură cu afirmațiile ministrului Agriculturii Adrian Chesnoiu care spune că 20% din prețul facturilor la energie vor fi compensate și că este în așteptare. Că deocamdată este doar la nivel de promisiune, nimic pus pe hârtie: ”Deocamdată e stadiul de propuneri. Nici nu știm dacă aceste propuneri vor apărea după discuțiile care se fac în coaliție, în ultimul timp. În al doilea rând e clar că sunt insuficiente (compensările n.r.) și pentru bruma de perioadă 1 februarie - 31 martie. Ne preocupă și ce va fi după 31 martie. pentru că atunci lucrurile sunt urâte. Chiar azi am primit telefoane că lumea (companiile din industrie n. r.) ”Noi nu mai putem rezista. Credem că trebuie să închidem!”, adică foarte multe unități vor închide”, a explicat Aurel Popescu.

Citește și: Adrian Chesnoiu distruge mitul pâinii congelate. Câtă pâine se mănâncă în România

Întrebat dacă producătorii de pâine au în plan scumpiri pentru compensarea facturilor, președintele Rompan a spus că: ”Nu pot să scumpești pentru că nu mai vinzi. Dacă scumpești... Gândiți-vă că dacă faci franzela 4 lei, dau un exemplu, nu mai cumpără lumea! E clar că n-o să pot!. Și atunci n-ai ce să faci! Trebuie să scumpește dar nu la nivelul la care au crescut costurile. Și atunci trebuie să aduci bani de undeva. Ori dacă nu ai de unde să aduci faliment scrie pe tine”.

Aurel Popescu a mai spus că: ”În acest moment se așteaptă publicarea proiectul de ordonanță despre care s-a spus că va fi pusă în consultare publică, după care vom decide ce vom face. O să cerem întâlnire cu ministrul de resort. Mergem mai departe o să vedem!”, a conchis președintele Rompan.

Săptămâna trecută, Ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu declara la DCNews că ”[...] lucrez, împreună cu Ministerul Energiei, la o Ordonanţă de Urgenţă să intervenim pe preţul facturilor la energie în industria alimentară şi agricultură, astfel încât să putem compensa acel bonus de cogenerare şi costul certificatelor verzi, plus alte câteva măsuri la care lucrăm în momentul de faţă, şi să reducem impactul asupra costului de producţie al produselor alimentare. Impactul va fi, probabil, undeva până în 20%. Acest procent va fi suportat de stat în perioada 1 februarie – 1 iulie 2022”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel