Bursa de la București a început săptămâna în scădere: Roșu pe linie
Bursa de la București nu a...
Contactat de redacția DCBusiness, președintele Rompan Aurel Popescu a dat de înțeles că este sceptic în legătură cu afirmațiile ministrului Agriculturii Adrian Chesnoiu care spune că 20% din prețul facturilor la energie vor fi compensate și că este în așteptare. Că deocamdată este doar la nivel de promisiune, nimic pus pe hârtie: ”Deocamdată e stadiul de propuneri. Nici nu știm dacă aceste propuneri vor apărea după discuțiile care se fac în coaliție, în ultimul timp. În al doilea rând e clar că sunt insuficiente (compensările n.r.) și pentru bruma de perioadă 1 februarie - 31 martie. Ne preocupă și ce va fi după 31 martie. pentru că atunci lucrurile sunt urâte. Chiar azi am primit telefoane că lumea (companiile din industrie n. r.) ”Noi nu mai putem rezista. Credem că trebuie să închidem!”, adică foarte multe unități vor închide”, a explicat Aurel Popescu.
Citește și: Adrian Chesnoiu distruge mitul pâinii congelate. Câtă pâine se mănâncă în România
Întrebat dacă producătorii de pâine au în plan scumpiri pentru compensarea facturilor, președintele Rompan a spus că: ”Nu pot să scumpești pentru că nu mai vinzi. Dacă scumpești... Gândiți-vă că dacă faci franzela 4 lei, dau un exemplu, nu mai cumpără lumea! E clar că n-o să pot!. Și atunci n-ai ce să faci! Trebuie să scumpește dar nu la nivelul la care au crescut costurile. Și atunci trebuie să aduci bani de undeva. Ori dacă nu ai de unde să aduci faliment scrie pe tine”.
Aurel Popescu a mai spus că: ”În acest moment se așteaptă publicarea proiectul de ordonanță despre care s-a spus că va fi pusă în consultare publică, după care vom decide ce vom face. O să cerem întâlnire cu ministrul de resort. Mergem mai departe o să vedem!”, a conchis președintele Rompan.
Săptămâna trecută, Ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu declara la DCNews că ”[...] lucrez, împreună cu Ministerul Energiei, la o Ordonanţă de Urgenţă să intervenim pe preţul facturilor la energie în industria alimentară şi agricultură, astfel încât să putem compensa acel bonus de cogenerare şi costul certificatelor verzi, plus alte câteva măsuri la care lucrăm în momentul de faţă, şi să reducem impactul asupra costului de producţie al produselor alimentare. Impactul va fi, probabil, undeva până în 20%. Acest procent va fi suportat de stat în perioada 1 februarie – 1 iulie 2022”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bursa de la București nu a...
Orizontul pentru producătorii...
Compania a achiziționat...
Comerţul online ia amploare în Germania.
O situația similară s-a înregistrat și în luna mai, când...
Evoluția pieței carburanților este, oarecum,...
Sunt date publicate de...
Chiar dacă inflația în zona...
Analistul economic Adrian...
Grupaj de știri.
Performanțele variate ale...
Într-o notă adresată recent...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...
Un concept surprinzător și...
Înainte de a se lansa în forță...
Președintele ales a dezvăluit într-un timp record numele...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Andrea Orcel, directorul general al UniCredit SpA, a...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...