Prețul aurului s-a dus de-a dura. Investitorii așteaptă vești de la Washington

Autor: Andreea Craciun
Data actualizării:
Data publicării:
La bursă, multe depind de decizia FED
La bursă, multe depind de decizia FED
Prețul aurului a scăzut marți la cel mai scăzut nivel de la jumătatea lunii februarie, în condițiile în care întărirea dolarului și iminenta majorare a ratei dobânzii de către Rezerva Federală a SUA au redus atractivitatea lingourilor ca acoperire împotriva inflației.

Pe piața spot, aurul spot a scăzut 1.858,10 dolari pe uncie. Luni, valoarea lingourilurilor a pierdut peste  2%, ajungând la cel mai coborât nivel din 16 februarie, în condițiile în care dolarul și randamentele s-au întărit pe fondul creșterii perspectivelor de majorare a dobânzii de către banca centrală americană.

Există riscuri de scădere pe termen scurt pentru aur și avem un interval țintă de 1.810-1.790 de dolari, cu presiuni din partea creșterii ratelor dobânzilor și a dolarului, a comentat Michael McCarthy, director de strategie la Tiger Brokers din Australia.

Dolarul a rămas aproape de maximele ultimilor 20 de ani, ceea ce face ca aurul să fie mai puțin atractiv pentru cumpărătorii străini, în timp ce randamentul de referință al Trezoreriei pe 10 ani a atins, luni, 3% pentru prima dată din decembrie 2018, un prag psihologic cheie.

Citește și Warren Buffett trimite săgeți către Wall Street. Pariul renumitului investitor

Citește și Dolarul ”strivește” EURO și yenul pe o piață dominată de ÎNGRIJORARE

Fed a majorat rata dobânzii cheie cu 25 de puncte de bază în martie și este posibil să înceapă în curând să își reducă deținerile, în încercarea de a înăspri politica monetară din epoca pandemiei și de a reduce inflația galopantă.

Creșterea ratelor dobânzilor pe termen scurt și a randamentelor obligațiunilor din SUA tinde să crească costul de oportunitate al deținerii de lingouri cu randament zero. Uniunea Europeană pregătește sancțiuni pentru vânzările de petrol rusesc pentru invazia sa în Ucraina, după ce luni Germania, cel mai mare client de energie al Rusiei, a făcut o schimbare majoră.

Lingourile sunt văzute ca un depozit sigur de valoare în perioade de criză economică și politică. Argintul spot a scăzut cu 0,5%, la 22,52 dolari pe uncie, platina a scăzut cu 0,1%, la 934,94 dolari, iar paladiul a avansat cu 0,8%, la 2.234,12 dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

ANAF
Energie verde / Foto: Freepik
Ilie Bolojan, în Parlamentul României / Foto: George Călin / Inquam Photos

România, în topul celor mai mari prețuri la energie

Prețurile la energie electrică continuă să varieze...

Intrarea în salina Praid / Foto: Alex Nicodim / Inquam Photos
OPEC
Caniculă
Camioanele care au fost depistate de Poliția de Frontieră
Trafic oprit pe Podul Prieteniei
Freepik.com
Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă
Pompieri
Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.


pixel