Prețul benzinei și motorinei la pompă. Motorina superioară, aproape de 9 lei la unele benzinării

Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Prețul benzinei crește ușor la pompă
Prețul benzinei crește ușor la pompă
Per total, prețul benzinei se menține, cu mici diferențe, joi în jurul aceleiași valori față de miercuri în timp ce prețul motorinei crește mai accelerat.

Cel mai mic preț de azi în București al benzinei standard este de 7,16  lei la benzinăria Petrom din Str. Dr. Herescu Petre, în timp ce cel mai mare preț este de 7,33 lei pe litru și este la benzinăria Mol din Str. Turnu Magurele.

Prețul cel mai mic al benzinei superioare este de 7,35 lei și se găsesște la benzinăria Lukoil din Str. Turnu Magurele în timp ce prețul cel mai mare este de 7,97 la benzinăria Mol care se află tot pe Str. Turnu Magurele.

Prețul cel mai mic al motorinei standard se menține la 8.35 lei și se găsește la benzinăria Petrom din Str. Dr. Herescu Petre iar cea mai scumpă a urcat la 8.48 (miercuri era 8,38 lei) la benzinăria Mol din Str. Turnu Magurele.

Motorina superioara costă 8,71 lei pe litru la benzinăria Petrom din Str. Dr. Herescu Petre în timp ce cea mai scumpă este 8,97 lei pe litru și se găsește la benzinăria Mol din Str. Turnu Magurele.

Citește și: Petrolul crește ușor după scăderea majoră de miercuri

Petrolul a crescut ușor după ce a coborât la minimul ultimelor opt luni, investitorii evaluând cererea globală în condițiile în care China continuă politica Covid Zero și băncile centrale înăspresc politica monetară pentru a combate inflația.

West Texas Intermediate a revenit spre 83 de dolari pe baril, după ce miercuri s-a prăbușit cu aproape 6%, cea mai mare pierdere de la jumătatea lunii iulie. 

Petrolul s-a prăbușit cu aproape 50 de dolari pe baril de la vârful atins în martie, consecința invaziei Rusiei în Ucraina. Retragerea a fost determinată de o încetinire globală, în timp ce Rezerva Federală majorează ratele, ridicând dolarul la un nivel record. 

Pierderea profundă a petrolului de miercuri a venit în ciuda mai multor factori de susținere a pieței. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că țara sa nu va furniza energie către nicio națiune care a susținut o plafonare planificată a prețului la țițeiul exporta de țara sa.

Luni, Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și aliații săi (OPEC+), inclusiv Rusia, au convenit asupra unei mici reduceri a producției, surprinzând majoritatea observatorilor care nu se așteptau la nicio schimbare. Prăbușirea prețurilor după această decizie reprezintă un test pentru alianță, mai ales că Arabia Saudită, membru cheie, a declarat că grupul va fi "atent, preventiv și proactiv" în gestionarea pieței. 

Diferențele de preț ale țițeiului, care fac obiectul unei ample monitorizări, au fost volatile în ultima vreme. Marja prompt pentru Brent, referință globală, diferența dintre cele mai apropiate două contracte, a fost joi de 88 de cenți pe baril (Brent este 88.55 dolari pe baril în timp ce miercuri a fost 87.68 dolari pe baril). În comparație cu peste 6 dolari recent, la sfârșitul lunii iulie, și cu 1,53 dolari în urmă cu o lună.

În cea mai recentă fotografie a pieței, Institutul American de Petrol a raportat că stocurile de țiței din SUA la nivel național au crescut cu 3,6 milioane de barili săptămâna trecută, deși stocurile din centrul cheie de depozitare din Cushing, Oklahoma, au scăzut, potrivit unor persoane familiare cu cifrele. Mai multe informații vor veni mai târziu joi, în urma defalcării săptămânale a cererii și ofertei de către EIA. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Ilie Bolojan în Parlament / Foto: George Călin / Inquam Photos

Moţiunea de cenzură, respinsă de Parlament

Prima moţiune de cenzură cu care s-a confruntat Guvernul...

ANRE
Curs valutar BNR
Nicușor Dan

Nicușor Dan: Fără creșterea TVA, o afirmație corectă!

Creșterea Taxei pe Valoare Adăugată (TVA) are...

La benzinărie / FOTO: Freepik
ROBOR scade, o veste bună
Guvenul vrea mai mulți bani

Se taie scutirile! Guvernul bagă la plată copiii și bolnavii

Guvernul pregătește eliminarea unor scutiri și deduceri...

Criză de apă în Marea Britanie / Foto: Freepik
Banca Națională a României
BVB
Cresc accizele
E.ON Drive Infrastructure
Caniculă / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Judecătorii Curții Constituționale / Foto: Arhivă
Bitcoin

Prețul Bitcoin la maxim istoric: 121.200 USD în Singapore

Bitcoin a depășit luni, pentru prima dată, pragul de...

Elma Saiz, ministrul Incluziunii, Securităţii Sociale şi Migraţiei
Canicula și instabilitatea atmosferică ne dau de furcă
Beijing
Ursula van der Leyen și Donald Trump / Foto: Casa Albă

UE vrea soluții negociate în relația comercială cu SUA

Bruxelles-ul prelungește suspendarea contramăsurilor...

Bursa de la București
Parlamentul European din Bruxelles
Foto: Pexels.com
Elon Musk / Foto: Casa Albă / Flickr
Steagul Bulgariei
Bani. Freepik.com
Parlamentul de la Budapesta

pixel