Prețul boabelor de cacao scade pentru a treia zi consecutiv. A trecut criza?
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Fabrică de ciocolată
Fabrică de ciocolată
Prețul boabelor de cacao a scăzut pentru a treia zi, în condițiile în care impulsul de creștere își pierde din vigoare, iar perspectivele unor salarii mai mari pentru agricultori ridică speranța unei creșteri a ofertei în Africa de Vest.

După ce Coasta de Fildeș, cel mai mare producător mondial de cacao, a anunțat o majorare cu 50% a prețurilor la poarta fermei pentru boabele de la jumătatea recoltei, există speculații că și Ghana ar putea lua în considerare o decizie similară. Aceste mișcări ar putea stimula cultivatorii să furnizeze mai multe boabe și să investească mai mult în fermele lor.

Conform rapoartelor Bloomberg, Coasta de Fildeș a aplicat această majorare în timp ce prețurile contractelor futures au scăzut cu până la 3,9% la New York, ajungând la 9.150 de dolari pe tonă. Declinul de trei zile a dus la o scădere totală de aproximativ 8%.

Analiza sugerează că această piațp a devenit vulnerabilă la preluarea profiturilor și la lichidarea pozițiilor lungi, după creșterile semnificative din primul trimestru al acestui an. Ritmul rapid al creșterii prețurilor în a doua jumătate a lunii martie, de la 8.000 de dolari pe tonă la 10.000 de dolari pe tonă, indică faptul că această evoluție ar putea fi mai degrabă rezultatul unui impuls decât al unei schimbări fundamentale în piață, conform analiștilor de la The Hightower Report și Citi Research.

Analiza experților de la Citi Research indică faptul că următoarele două luni ar putea marca un punct de cotitură în ciclul de creștere al prețurilor boabelor de cacao. Aceste speculații vor fi urmărite cu atenție de către actorii din industria globală de cacao, de la cultivatori și procesatori până la comercianți și investitori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel