Astfel, la ora 17,50 GMT, cel mai activ contract de bumbac pentru luna martie a pierdut 2,68 cenți, sau 3,1 la sută, la 83,65 cenți pe livră, după ce scăzuse cu 3,5 la sută, ajungând la 83,33 cenți pe livră, ceea ce ar putea fi cea mai proastă zi din 28 octombrie.
"Nu văd prea multe lucruri care să miște această piață, în afară de factorii tehnici și de dolar", a comentat Jon Marcus, președintele casei de brokeraj Lakefront Futures and Options din Chicago, care consideră că 86,50 cenți pe livră este "un punct care a fost problematic pentru bumbac".
"Dacă moneda americană va intra pe o pantă descendentă, ar putea da cumpărătorilor o mică încurajare, dar... 80 de cenți și mai mult este, pentru bumbac, un nivel destul de bun din punct de vedere istoric”, a adăugat expertul.
Indicele dolarului a crescut cu 0,6%, ceea ce a făcut ca bumbacul american să fie mai scump pentru deținătorii de alte monede.
Principalii indici de pe Wall Street au fost, de asemenea, afectați de comentariile pesimiste ale unui oficial al Rezervei Federale americane, care a temperat speranțele băncii centrale de a-și reduce abordarea agresivă a politicii monetare.
"Ceea ce veți vedea în această săptămână, dar cu precădere în următoarele două zile, va fi o scădere a bumbacului. Dar totul depinde de cum se va mișca dolarul. Acela este punctul de plecare pentru orice estimări și prognoze. Dar situația este destul de volatilă pentru a ne baza sută la sută pe prognoze”, a atras atenția Marcus.
La Bursa cerealelor din Chicago, porumbul, grâul și soia înregistrat, la rândul lor, scăderi ușuoare, fiind ținute în loc de o revenire a dolarului și de îndoielile reînnoite cu privire la cererea chineză.
Citește și Aurul și argintul revin în forță în portofoliile de investiții
Rolul aurului într-un portofoliu de investiţii în timpul incertitudinii economice şi al riscurilor geopolitice în creştere ar putea reveni în centrul atenţiei, a afirmat Radu Puiu, Financial Analyst în cadrul casei de brokeraj pe burse internaţionale XTB România.
În opinia sa, confruntarea pentru statutul de "activ de refugiu" continuă sub presiunile inflaţioniste în ceea ce priveşte aurul şi argintul versus dolarul american.
"Preţurile aurului şi argintului au avansat în ultimele sesiuni, pe măsură ce indicii bursieri au crescut şi dolarul american a pierdut teren. Rolul aurului într-un portofoliu de investiţii în timpul incertitudinii economice şi al riscurilor geopolitice în creştere ar putea reveni în centrul atenţiei", a menţionat Radu Puiu.
El precizează că aurul, ca metodă de a diminua posibilele pierderi împotriva inflaţiei - este un aspect de manual, cu excepţia faptului că pieţele nu evoluează după manual. "Pieţele urmăresc impulsul", a subliniat Radu Puiu.
"După un raliu amplu la începutul anului, aurul şi-a pierdut o mare parte din atractivitate. Pentru a-şi recâştiga din 'strălucire', va trebui să câştige teren în faţa unui adversar formidabil .... Citește mai departe AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...