Eugen Rădulescu (BNR): Deficitul României, ca cel al unei țări aflate în război
Deficitul bugetar al României...
Într-un interviu acordat publicaţiei ruse Kommersant, Alekperov a explicat că reducerea producţiei de ţiţei va depinde de condiţiile de pe piaţă. "Reglementarea nivelului producţiei poate fi diferită, în funcţie de situaţie", a declarat şeful Lukoil.
Acesta a adăugat: "Septembrie 2022 va fi o piatră de hotar, când ar trebui ridicate restricţiile. Compania are producţie neutilizată de până la 90.000 barili pe zi (bpd) pe care sperăm să o lansăm pe piaţă".
Anterior, Lukoil anunţase că şi-ar putea reduce participaţia în proiectul zăcământului petrolier West Qurna-2 din Irak. Marţi, Alekperov a informat că Lukoil rămâne în negocieri cu Guvernul irakian pentru a rămâne implicat în proiect.
Alekperov a explicat că în formaţiunea Yamama din West Qurna 2 este dificil de extras ţiţeiul deoarece conţine un nivel ridicat de hidrogen sulfurat.
Marţi, la bursa ICE Futures, cotaţia barilului de petrol Brent din Marea Nordului a urcat cu 0,2%, la 72,4 dolari, iar la bursa New York Mercantile Exchange (Nymex), cotaţia barilului de petrol 'light sweet crude' a scăzut cu 0,5%, la 68,90 dolari.
Citește și Prețul petrolului, la răscruce. Grupul OPEC+ nu crede în lacrimi
Anul acesta, cotaţia barilului de ţiţei a urcat cu peste 40%, în urma redresării cererii de petrol, pe măsură ce economia mondială îşi revine din pandemia de coronavirus.
Deşi impactul asupra economiei mondiale a variantei Delta a coronavirusului reprezintă încă o mare necunoscută, nu se va înregistra o diminuare a cererii de petrol prognozate pentru 2021 şi 2022, a previzionat recent Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar al României...
Gigantul rus Gazprom caută să majoreze preţurile...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Prețurile petrolului au fost...
BNR a publicat cursul valutar...
OpenAI se confruntă cu probleme tehnice, aplicația...
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.
Indicatorul de Încredere...
Sindicatul inginerilor de la...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.