România a prezentat pachetul fiscal la ECOFIN. UE cere acțiuni imediate: Ce urmează
Ministerul Finanțelor anunță...
Într-un interviu acordat publicaţiei ruse Kommersant, Alekperov a explicat că reducerea producţiei de ţiţei va depinde de condiţiile de pe piaţă. "Reglementarea nivelului producţiei poate fi diferită, în funcţie de situaţie", a declarat şeful Lukoil.
Acesta a adăugat: "Septembrie 2022 va fi o piatră de hotar, când ar trebui ridicate restricţiile. Compania are producţie neutilizată de până la 90.000 barili pe zi (bpd) pe care sperăm să o lansăm pe piaţă".
Anterior, Lukoil anunţase că şi-ar putea reduce participaţia în proiectul zăcământului petrolier West Qurna-2 din Irak. Marţi, Alekperov a informat că Lukoil rămâne în negocieri cu Guvernul irakian pentru a rămâne implicat în proiect.
Alekperov a explicat că în formaţiunea Yamama din West Qurna 2 este dificil de extras ţiţeiul deoarece conţine un nivel ridicat de hidrogen sulfurat.
Marţi, la bursa ICE Futures, cotaţia barilului de petrol Brent din Marea Nordului a urcat cu 0,2%, la 72,4 dolari, iar la bursa New York Mercantile Exchange (Nymex), cotaţia barilului de petrol 'light sweet crude' a scăzut cu 0,5%, la 68,90 dolari.
Citește și Prețul petrolului, la răscruce. Grupul OPEC+ nu crede în lacrimi
Anul acesta, cotaţia barilului de ţiţei a urcat cu peste 40%, în urma redresării cererii de petrol, pe măsură ce economia mondială îşi revine din pandemia de coronavirus.
Deşi impactul asupra economiei mondiale a variantei Delta a coronavirusului reprezintă încă o mare necunoscută, nu se va înregistra o diminuare a cererii de petrol prognozate pentru 2021 şi 2022, a previzionat recent Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Ministerul Finanțelor anunță...
Anunţ important pentru cei care urmează să călătorească...
Consiliul de administraţie al...
Calendarul fiscal al lunii...
Marți, 8 iulie 2025, Banca...
Firmele mici care au intrat în...
Remunerații mai mari pentru...
Dobânzile interbancare ROBOR...
Banca Națională a României...
Calitatea transportului pe calea ferată a intrat în...
Grupul austriac OMV a anunţat,...
Vasile Marica va fi prezent la...
Bulgaria se pregăteşte să îşi...
Trump declanșează un nou val de...
Proiectul de lege privind unele...
România ar trebui să renunţe la...
BET continuă tendința...
O companie americană închide în...
Deficitul bugetar a ajuns la 1,7% din PIB, nivelul...
Dolarul s-a apreciat luni în...
Musk anunţă că lansează un...