Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
La Bursa Metalelor de la Londra, valoarea contractelor futures la cupru cu livrare la trei luni au pierdut 0,6%, în primele ore de tranzacționare, coborând la 8.205 dolari pe tonă, după ce în cursul săptămânii trecute a atins cel mai scăzut nivel din ultimele cinci luni, de 8.136,50 dolari, slăbit de îngrijorările legate de ritmul de redresare economică a Chinei, de creșterea stocurilor și de un dolar puternic.
Dolarul a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimele cinci săptămâni în raport cu principalele sale contrapartide, beneficiind de temerile legate de rata inflației și de încetinirea economiei mondiale. Un dolar mai puternic face ca metalele corelate cu dolarul să fie mai scumpe pentru deținătorii de alte monede.
Investitorii preferă să rămână precauți și să aștept datele privind producția industrială, vânzările cu amănuntul și investițiile în active fixe, pe care autoritățile de la Beijing urmează să le publice marți și care vor permite analiștilor și jucătorilor din piață să-și facă o imagine despre evoluția celei de a doua economii mondiale.
"Rezultatele activității Chinei din aprilie vor fi un indicator important al măsurii în care redresarea post-COVID nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor, așa cum sugerează datele recente privind IMM-urile, importurile și creditele", a declarat Ray Attrill de la National Australia Bank.
Prețul cuprului a scăzut cu aproximativ 14% de la vârful de 9.550,50 dolari pe tonă din ianuarie, când metalul a fost susținut de cererea optimistă a Chinei după ce Beijingul a ridicat restricțiile COVID.
Banca centrală a Chinei a reînnoit luni, așa cum era de așteptat, împrumuturile pe termen mediu ajunse la scadență, menținând totodată neschimbată rata dobânzii, însă piețele se așteaptă ca relaxarea monetară să fie inevitabilă în lunile următoare pentru a susține redresarea economică.
Cel mai tranzacționat contract de cupru pentru luna iunie la Shanghai Futures Exchange a crescut cu 0,1%, la 64.430 yuani (9.321,34 dolari) pe tonă.
Aluminiul LME a scăzut cu 0,3%, la 2.224 dolari pe tonă, nichelul a pierdut 0,7%, la 22.070 dolari, zincul a coborât cu 0,5%, la 2.537 dolari, staniul, cu 1,1%, până la 24.570 dolari, în timp ce plumbul a câștigat 0,1%, urcând la 2.077,50 dolari.
Aluminiul SHFE a crescut cu 0,5%, la 17.985 yuani pe tonă, zincul a scăzut cu 0,1%, la 20.800 yuani, plumbul a scăzut cu 0,4%, la 15.190 yuani, staniul a scăzut cu 1,8%, la 197.700 yuani, în timp ce nichelul a câștigat 0,8%, la 169.680 yuani.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...