Prețul cuprului scade pe fondul absenței Chinei
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Mină de cupru
Mină de cupru
Prețul cuprului a scăzut miercuri pentru a doua zi, influențat de întărirea dolarului și de absența Chinei, unde piețele sunt închise pentru o vacanță de o săptămână de Anul Nou Lunar.

Cuprul cu livrare în luna martie pe piața Comex din New York, a scăzut miercuri dimineață cu 0,4%, atingând 4,23 dolari pe lira (9,306 dolari pe tonă).

Cuprul a înregistrat o revenire puternică la începutul lunii ianuarie, atingând un maxim al ultimelor șapte luni de 9.550,50 dolari pe tonă pe 18 ianuarie, în condițiile în care dolarul a slăbit, iar speculatorii au pariat că sfârșitul restricțiilor impuse de China asupra covidelor-19 va stimula creșterea economică și cererea de metale.

Însă prețurile au pierdut din avânt la închiderea piețelor chinezești, pe 20 ianuarie.

Piața așteaptă datele din China după sărbătorirea Anului Nou, a declarat Nitesh Shah, strategul pentru mărfuri al WisdomTree.

"Acest lucru ar putea fi un catalizator frumos pentru ca prețurile să se desprindă din acest interval de consolidare", a spus el.

Chiar dacă creșterea chineză se relansează, se așteaptă ca economia mondială să se confrunte cu un an dificil, marcat de tensiuni geopolitice, inflație ridicată și criza energetică, potrivit sondajului economic global Eurochambres publicat miercuri.

Citește și:

Gigantul Glencore se așteaptă la un deficit major de cupru

Șeful gigantului elvețian Glencore, primul furnizor mondial de materii prime și meetale rare, consideră se așteaptă la o penurie de cupru pe fondul cererii de echipamente pentru energia regenerabilă și a creșterii numărului de vehicule electrice.

Gary Nagle, care a preluat anul trecut conducerea companiei, crede că acest deficit prevăzut de el va depăși 50 de milioane tone de cupru la nivel mondial în următorii opt ani. Vorbind la o conferință cu investitorii managerul a precizat că, pentru a compensa deficitul gigantul pe care-l conduce și care are sediul central în Baar, se bazează pe industria de reciclare a cuprului, nu doar pe creșterea producției din minele sale. Citește mai mult AICI

Citește și:

Un vânt rece s-a abătut asupra cuprului, etalonul pieței metalelor

Șeful gigantului elvețian Glencore, primul furnizor mondial de materii prime și meetale rare, consideră se așteaptă la o penurie de cupru pe fondul cererii de echipamente pentru energia regenerabilă și a creșterii numărului de vehicule electrice.

Gary Nagle, care a preluat anul trecut conducerea companiei, crede că acest deficit prevăzut de el va depăși 50 de milioane tone de cupru la nivel mondial în următorii opt ani. Vorbind la o conferință cu investitorii managerul a precizat că, pentru a compensa deficitul gigantul pe care-l conduce și care are sediul central în Baar, se bazează pe industria de reciclare a cuprului, nu doar pe creșterea producției din minele sale. 

"În următorii opt ani, lumea va avea nevoie de 100 de milioane de tone de cupru doar pentru sursele de energie regenerabilă", a estimat Nagle, subliniind că acest metal, cuprul adică, este folosit la fabricarea echipamentelor specifice energiei eoliene și solare. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel